MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Bij Laserkliniek Zwolle laseren we het gehele jaar.

#5 keer waarom je wél kunt laserontharen voor en tijdens de zomer!

De eerste zonnestralen zijn een feit. De huidtherapeuten krijgen daarop meer dan eens de vraag: kan ik veilig laseren nu het mooier weer wordt? Antwoord: ja, dat kan! Het is niet de vraag of het kan, het is de vraag hoe wordt ermee omgegaan. Daarom 5 keer waarom je wél kunt laserontharen vóór maar ook tijdens de zomer.

Bij Laserkliniek Zwolle laseren we het gehele jaar. Aan de huidtherapeut de taak om de behandeling af te stemmen op ieders specifieke situatie. Natuurlijk is het belangrijk dat als je behandelingen ondergaat je nauwkeurig omgaat met de effecten van UV-licht. Denk daarbij aan het tijdig insmeren van de huid of het bedekken van te laseren lichaamsdelen. Maar bedenk je dat als we al tientallen jaren wereldwijd laseren dat de klinieken in warme landen het hele jaar te maken hebben met zonnestralen. Het is dus niet de vraag of het kan, maar meerde vraag hoe.

# 1 Dagelijkse bescherming van het huidoppervlak met een zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je het hele jaar veilig en effectief kunt behandelen

Naast dat je niet hoeft te stoppen tussendoor met behandelen zorg je ook nog eens voor een gezonde huid op de langere termijn! Laat je goed adviseren door de huidtherapeut welke zonnebrandcrème het beste bij jouw huid en behandel traject past.

# 2 Geen lange pauzes tussen de laserbehandelingen waardoor het totaal aantal behandelingen niet toeneemt

Bij laserontharing is het belangrijk het proces niet tussendoor te onderbreken. Dit heeft te maken met de haargroeifasen. Als de frequentie tussen de behandelingen steeds 6 à 8 weken is zorg je dat je uiteindelijk minder behandelingen nodig hebt. Haren komen als het ware door de regelmaat tegelijkertijd in de juiste groeifase. We proberen daarom om tijdens de zomerperiode het proces zo min mogelijk te onderbreken. Wel adviseren we soms om een haargroeicyclus over te slaan wanneer de huid net op dat moment recent zongebruind is.

# 3 Een breed behandelaanbod zorgt ervoor dat je de laserbehandelingen niet hoeft te onderbreken

Doordat er een breed scala is aan type lasers geschikt voor alle huidtypen hoef je het laserproces in principe niet te onderbreken.Mooi is ook de nieuwste MIX techniek (Combinatie behandeling van Alexandritelaser en Nd:YAGlaser) waarbij ook de getinte huid en zon gebruinde huid kunnen worden behandeld. De lasers werken als volgt:

  • Alexandrite laser, 755 nm: deze laser werkt op basis van selectieve fotothermolyse waarbij pigment van het haarzakje wordt geabsorbeerd. Deze laser zetten we in bij het lichte tot getinte huidtype.
  • De Nd:YAG laser, 1064 nm: dit is een top laser! Deze zorgt namelijk ervoor dat het zelfs mogelijk is om het negroïde huidtype veilig te behandelen. Vaak een enorme zoektocht voor mensen. Je moet het maar net weten! Deze laser stopt de bloedtoevoer van de haarvaatjes die de haarwortel voeden zodat de haar uitvalt en niet meer terug groeit. Dat werkt dus anders als bij de hiervoor beschreven Alexandrite laser. Hierdoor is het ook mogelijk om de zongebruinde huid te behandelen. En mooi bijkomend voordeel: de huid verjongt er zelfs door!
  • De MIX techniek: uniek! Deze laser mixt beide technieken waardoor in dezelfde puls de haren op de twee hierboven beschreven manieren worden vernietigd. Deze laser is bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor het behandelen van dunne haren met licht getinte huid (Midden Oosten huidtype)
  • Het onderscheid zit ‘m dus in het behandelaanbod. Biedt de kliniek alles aan waardoor ik optimale resultaten kan krijgen? Of word ik behandeld ergens waar maar keuze is uit één bepaalde laser? Dit zijn goede vragen om me te nemen in je overweging om te gaan laseren.
# 4 Hoe eerder je start met de laserontharing, hoe meer plezier in de zomer

Het leuke aan laserontharen is dat je direct na de eerste behandeling al resultaat ziet. Dit komt doordat de haren direct na de behandeling uitvallen. Vaak na een week of 3 merk je het effect. Elke behandeling zorgt voor minder haar en dunner haar. Hoe eerder je start, hoe meer profijt in de zomer! Binnen drie behandelingen zie je daarnaast ook minder huidirritatie en vlekjes. De huid wordt zachter en gladder. Eén of twee behandelingen vóór de zomer geeft dan ook plezier doordat je in die periode minder hoeft te scheren. Wist je namelijk dat in warmere perioden je haargroei ook toeneemt?

# 5 Nog een laatste tip: wil je dat je haren precies zijn uitgevallen op vakantie, zorg dan dat je 2 tot 3 weken voor je gaat je laserbehandeling boekt!

Haren groeien in fasen. De uitvalfase is na ongeveer 2 à 3 weken als de laser de haren heeft vernietigd. Soms gaat dit ineens onopgemerkt. Je merkt dan na het scheren dat het gebied kaal blijft. Doe je dit vlak voor je vakantie, hoe ideaal!

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.