MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Bijna 30 en nog steeds acne!

Acneprobleem oplossen? Combineer behandelingen!

De behandeling van acne is gericht op het verminderen van de talgproductie en ontstekingen. Maar we willen dit zo snel en effectief mogelijk!

Minder talg betekent minder ontstekingen. Minder talgproductie kan ook betekenen een droge en gevoelige huid! Tieners hebben over het algemeen een relatief dikke huid. Vandaar dat je als jong volwassene meer op je huid kunt smeren tegen je acne. Naarmate we ouder worden verandert de huid. De huid wordt dunner, gevoeliger voor couperose en hyperpigmentatie en dan kan het zijn dat diep reinigende acne middelen te agressief zijn. De tienerhuid kun je behandelen door middel van het manueel reinigen van de huid en o.a. een dieptepeeling. Maar laten we het vooral eens gaan hebben over de acne op latere leeftijd: een bron van frustratie voor veel (met name) vrouwen onder ons. De overproductie van androgenen als boosdoener of wellicht een stukje genetica. Vervelend als dit net jou aangaat terwijl je broer of zus geen klachten heeft. Dan komt het moment dat je alles al hebt geprobeerd en nieuwsgierig wordt naar behandelmogelijkheden om die vervelende acne te lijf te gaan.  

 

Acne tarda (acne op latere leeftijd) bestrijden

De (postadolescente acne) wordt onderverdeeld in persisterende acne en late- onset acne. De persisterende acne begint in de puberteit maar houdt aan tot ver in de volwassen leeftijd. Bij late- onset acne begint de acne vanaf het 25e levensjaar. Deze vorm noemen we ook wel acne tarda. Het komt tussen de 11 en 12% voor bij vrouwen in tegenstelling tot ongeveer 3% onder de mannen. Acne op latere leeftijd kan te maken hebben met een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed of lokaal geproduceerd. De anticonceptie pil kan ook invloed hebben en de ene persoon is meer genetisch belast dan de ander. We zien bij de acne tarda een milde tot matige acne met roodheid en weinig mee-eters. Voorkeursplaats is rondom de mond, op de kin en kaaklijn. Men ervaart soms een verergering van klachten in de (pre) menstruele fase. Sommige vrouwen ervaren een verergering van hun acneklachten door de mirena spiraal.

Combineren werkt!

Er wordt van alles aangeboden in acne land. Google maar eens op het woord ‘ acne’ en je kunt talloze producten en productlijnen proberen om je acne te lijf te gaan. Is dat de oplossing? Of komt er meer kijken bij het behandelen van een huid met puistjes, mee-eters en vlekken.

Om acne te verminderen geloven de huidtherapeuten in het combineren van behandelmethoden. Daarnaast is samenwerking met de huisarts en/of dermatoloog ten tijde van het behandeltraject van belang. Ondersteunende medicatie (in de vorm van smeren of slikken) is bij bepaalde acnevormen noodzakelijk.

Een intensieve diepe reiniging werkt in de regel snel en effectief om zo de ontsteking van de talgklierfollikel te verminderen en alle bijkomende gevolgen zoals kleurverschillen van de huid en/of acnelittekens. Naast de manuele dieptereiniging kan met behulp van microdermabrasie, peelingen en lasertherapie de acnehuid tot in de diepere lagen worden behandeld. Microdermabrasie is een mechanische peeling waarbij dode huidcellen met een continue stroom van microkristallen worden verwijderd. Dan maak je de weg vrij om met de (chemische) peeling de bovenste huidlaag op te lossen. Het licht van de laser werkt vervolgens op de vascularisatie, pigmenten en het water in de huid. Dit geeft een regulerende werking op de talgproductie, aanzet tot celvernieuwing en opfrissing van de huid. De kleur wordt egaler.   

Belangrijk is dus om alle huidlagen te bereiken!

Een huidtherapeut kan je daarbij helpen. Een huidtherapeut kun je vrij toegankelijk bereiken en neemt de tijd voor je om alles door te nemen. Wat heb je zelf al gedaan? Neem je huidverzorgingsproducten anders mee naar de kliniek. En gebruik je medicijnen? Of heb je een Mirena-spiraal? Is er sprake van een pigmentatie probleem? Of misschien is het lastig van de huid af te blijven? Staan er ontstekingen op de voorgrond of juist mee-eters? Dit zijn allerlei vragen en aspecten waar de huidtherapeut over in gesprek gaat.

Goede voorlichting en een duidelijk behandelplan met aanpak is een belangrijke basis om acne te kunnen bestrijden.

Heb je last van acne op latere leeftijd? Kom dan langs voor een gratis consult.

De toevoeging van laser op acne nog extra uitgelicht

In de kliniek wordt veel gewerkt met verschillende lasers bij acne.

Bij de gecombineerde behandeling passen we de NdYAG 1320nm laser en de NdYAG 1064nm laser toe. Deze lasers hebben als eigenschap het weefsel te verwarmen (geen zorgen dit is niet pijnlijk, het voelt meer als een warme föhn over je gezicht). De warmte zorgt ervoor dat de talgkliertjes worden beschadigd wat de talgproductie wat zal afremmen. Ook wordt nieuw collageen gestimuleerd.

Lasers die meer werken op het littekenweefsel en verkleuringen ten gevolge van acne, zijn lasers die vaak in het ‘na’traject gebruikt worden. Als de actieve acne weg is en als de talgproductie wat gereguleerd is, dan kunnen we de ablatieve fractional laser inzetten. De volledige naam van deze laser is Erbium YAG 2940nm laser. Deze laser schiet minuscule gaatjes in de huid, lijkt op een rastertje (eigenlijk verdampt dan het weefsel op dat plekje). Ja, Euhm dit klinkt misschien “eng” maar de huid op je gezicht herstelt verbazingwekkend snel en is vaak binnen een week compleet genezen. Doel: een stevigere huid met minder littekens.

Cadeau voor onzuivere huid

In de maand augustus en september geven de huidtherapeuten een huidverzorgingsset van Louis Widmer cadeau bij iedere acnebehandeling voor de onzuivere huid. Maak daarom vandaag nog een afspraak!

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.