MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Laserontharing op jouw wensenlijstje?

Alles weten over het gemak van laserontharing #laserkliniek Zwolle informeert ~ editie 3

Tijdens het eerste consult horen onze huidtherapeuten bijna altijd dezelfde klachten als het gaat om die irritante opvallende haren op plekken waar je het liever niet wil hebben.

Kriegel worden mensen van het scheren, om nog maar niet te spreken van alle huidirritaties die harsen, epileren of ontharingscrème met zich meebrengen. Tijdrovend! Niet alleen vervelend dat de haren keer op keer weer terug groeien maar vooral ook zo snel. Dé oplossing: laseren.

Het laseren van ongewenste haargroei

Mensen staan versteld wat een laser aan haargroei kan verminderen al na 1 behandelsessie. Na 6 weken komt men terug in de kliniek en dan is de eerste reactie in de behandelkamer: “Ik denk dat alles al bijna weg is hoor!” Het zit namelijk zo; de meeste haren vallen kort na de behandeling al uit. Na een week of drie is het eerste resultaat goed zichtbaar! Omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde fase verkeren, zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een permanente haarreductie te komen. Dat wil niet zeggen dat je geen plezier hebt van elke behandeling. Dat dus wel!

Het eerste consult en de behandeling van storende beharing

Het eerste vrijblijvende consult wordt uitgevoerd door de huidtherapeut en zij voert ook een analyse uit naar type huid en haar. Zij luistert naar uw specifieke situatie en bekijkt of de gewenste behandellocatie geschikt is om te laseren. Bij Laserkliniek Zwolle kunnen we eigenlijk ‘altijd’ behandelen. Voor ieder huidtype en haartype en weertype is er een veilige laserbehandeling mogelijk. Zijn de haren wit, rossig of grijs dan wordt elektrisch ontharen aangeboden.

Het behandelplan voor laserontharing

In de regel zijn er gemiddeld  5 à 10 behandelingen met een interval van

6 à 8 weken nodig om te spreken van een permanente haarreductie. Echter de oorzaak van overbeharing kan nogal uiteenlopen en dit kan ook van invloed zijn op het effect van haargroeivermindering. Het laseren is simpelgezegd natuurlijk ook symptoom(=overmatige haargroei)bestrijding. Maar als de oorzaak zit in een disbalans van de hormoonhuishouding, zoals bij PCOS of hirsutisme, dan kan het zijn dat er ook meer onderhoudsbehandelingen nodig zijn om de haargroei blijvend te verminderen (lees hierover ook meer in de blog die hierover gaat).

De inschatting van het aantal behandelingen en het eventuele onderhoud zijn belangrijke punten die worden besproken binnen het verwachtingspatroon. Een eerlijk advies met een behandelplan op maat!

Tijdens de laserontharing, wat voel je en zie je?

Er wordt afhankelijk van het huidtype gestart met de Alexandrite laser (755 nm) of de Nd:YAG laser (1064 nm); gouden standaard voor lichte huidtypen tot de zéér donkere huidtypen. Je kunt deze beide lasers ook nog mixen! Dit doe je bij het getinte huidtype met zeer dun haar, of gewoon voor extra effectiviteit. Je voelt wat schommelingen tussen warmte en koude en wat pijnprikkelingen. De dikte van de haren kan ook nog een rol spelen in de mate van pijnsensatie. Een luchtkoelsysteem blaast koude lucht op de plek waar wordt gelaserd. Dit is niet alleen aangenaam, maar zorgt vooral dat de bijwerkingen beperkt blijven. Bijwerkingen zijn tijdelijk van aard en bestaan uit roodheid van de huid en evt. wat zwelling rondom de haarzakjes. Na de behandeling worden de lichaamsdelen direct gekoeld met ice-packs. En de medische crème op basis van Aloe Vera Barbadensis genaamd Alhydran, zorgt voor verkoeling en een vlot herstel. De lichaamsdelen worden van tevoren afgetekend met een huidpotloodje zodat de huidtherapeut weet welke delen zijn behandeld en nog moeten worden behandeld.  

Eenmaal gelaserd en dan?

De dagelijkse activiteiten kunnen direct weer worden opgepakt! Kijk wel de eerste dagen uit met hete baden en sauna en deodorant. Body crèmes kunnen irriterend aanvoelen.

Zijn er verder nog specifieke richtlijnen tijdens het behandeltraject?

Ja! Geen zonnebank en de huid insmeren met een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50. Tuurlijk kun je van je vakantie genieten! Maar laser liever zoveel mogelijk voor je vakantie. Daarna in de zon kan minder kwaad dan behandelen als je aan de zon bent blootgesteld. Gelukkig hebben we in onze laserkliniek ook laserapparaten die de donkere huid kunnen behandelen, waardoor de lasersessies al snel weer kunnen worden voortgezet. Dat is nou het voordeel van een laserkliniek. Alles in huis!

Summerproof bikini deze zomer? Bekijk dan snel onze aanbieding in de volgende blog van deze editie #Laserkliniek Zwolle informeert. Of maak een afspraak voor een gratis consult bij één van onze deskundige huidtherapeuten.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.