MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Hoe een laser behandeling een hardnekkige schimmelinfectie bestrijdt

Blij dat er een schimmelnagel laser bestaat!

Het is weer tijd voor een nieuwe blog; de patiënt in beeld. Laserkliniek Zwolle probeert maandelijks diverse behandelmogelijkheden met daarbij behaalde resultaten te verzamelen en met jou te delen. Hoe fijn is het dat je mensen écht kunt helpen! De patiënt in beeld is blij met de laserbehandeling die heeft gezorgd voor gezondere nagels.

“Nadat ik van de huisarts de tip had gekregen dat schimmelnagels ook met lasertherapie behandeld kunnen worden, heb ik contact opgenomen met Laserkliniek Zwolle. Na een telefoontje was een afspraak op zeer korte termijn direct ingepland. Voor, tijdens en na de behandelingen heb ik telkens duidelijke uitleg gekregen en de contacten met de medewerkers verliepen prettig. En het belangrijkste: de 4 laserbehandelingen hadden het gewenste resultaat, zodat mijn nagels nu weer keurig netjes zijn!”

Tessa Vegterlo, huidtherapeut bij Laserkliniek Zwolle legt uit hoe de behandeling van schimmelnagels bij de patiënt in beeld in zijn werk gaat.

“Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult is er gekeken naar de ernst van de schimmelnagels. Tevens is er een nagelkweek afgenomen waardoor een typische dermatofiet schimmel in de nagels kon worden aangetoond. In samenspraak met mevrouw zijn er vier behandelingen met de Pinpointe schimmelnagel laser uitgevoerd in een periode van twaalf maanden. Voor de laserbehandeling heeft onze medisch pedicure, Jolanda Timmerman de nagel dun gevijld met een speciale machine.

Naast de laserbehandelingen heeft zij elke 6 á 8 weken onze medisch pedicure bezocht voor het intensief schoonmaken en behandelen van de nagels en de huid van de voeten. Aanvullend gebruikt zij consequent de speciale thuisverzorgingsproducten die huidtherapeut en pedicure haar hebben geadviseerd. Je ziet het resultaat na twaalf maanden. We blijven mevrouw volgen met vrijblijvende na controles.“

Schimmelnagels voor een Pinpointe schimmelnagel laser behandeling.
Schimmelnagels voor een Pinpointe schimmelnagel laser behandeling.
Resultaat na een Pinpointe schimmelnagel laser behandeling.
Resultaat na een Pinpointe schimmelnagel laser behandeling.

Heb je ook last van dezelfde vervelende schimmelnagels, vraag de huidtherapeut om advies!

Hoe zien schimmelnagels er nou eigenlijk uit?

Kalknagels kunnen wit of geel van kleur zijn. Wanneer de infectie dieper in de nagel dringt kan de nagel geelbruin verkleuren. De nagel is verdikt, brokkelig en bros en laat soms gedeeltelijk of geheel los. De schimmelinfectie begint vaak als eerste op de huid (het zgn. zwemmerseczeem) waarna het binnendringt onder de nagels. Vaak is er dan ook een trauma aan de nagel(s) waardoor de nagel al iets ‘open staat’ voor infecties. De grote of kleine teen zijn meestal het eerste aangedaan. Daarna kan het al snel gaan uitbreiden naar andere nagels. Zo ontstaan er meerdere kalknagels.

Wat is het beloop van schimmelnagels?

Schimmelnagels breiden zich snel uit. De schimmelinfectie is vaak hardnekkig en zeer besmettelijk. Omdat de schimmelinfectie meestal diep in de nagel dringt, vraagt het om een intensieve aanpak. Het gebruik van enkel lokale middelen werkt in de meeste gevallen niet voldoende. Verschillende therapieën dragen bij aan de vermindering van kalknagels.

Behandeling

Tegenwoordig kunnen schimmelnagels effectief worden behandeld door middel van de lasertechniek.  Het laserlicht dringt in de nagel waardoor deze wordt verhit en de schimmels worden vernietigd. De nagel, het nagelbed en de omliggende huid zullen intact blijven. Gemiddeld zijn 3 behandelingen nodig. Er worden voorzorgsmaatregelen meegegeven om herinfectie te voorkomen. Tot slot is een bezoek aan de medisch pedicure belangrijk om de schimmelinfectie te bestrijden.

Herken je deze klachten?

Laat je voorlichten in een gratis en vrijblijvend consult door één van de deskundige huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle. Ze zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en werken samen met diverse medisch specialisten. Voor meer informatie kun je ook bellen 038 421 3532 of een e-mail sturen naar info@laserkliniekzwolle.nl.We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.