MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Je huid oogt dof, voelt onbehagelijk aan en vertoont uitdrogingslijntjes.

De D) van dehydratatie van de huid en hoe je dat kan voorkomen

Je huid oogt dof, voelt onbehagelijk aan en vertoont uitdrogingslijntjes. De behandelmogelijkheden op een rijtje wanneer de vochtbalans in de huid is verstoord.

Het gebrek aan vocht in de huid ervaren we als een vochtarme huid. Let wel! Het is maar een huidconditie. Gelukkig kan deze dus ook in positieve zin weer veranderen. De grote vraag is wel waarom is mijn huid vochtarm? Er zijn verschillende interne en externe factoren die kunnen zorgen voor een dehydratatie van de huid. Laten we beginnen met de lichamelijke factoren die van invloed zijn op een vochtarme huid. Je lichaam bestaat voor 60% tot 70% uit water. Als je hiervan een klein percentage mist (denk bijvoorbeeld aan veroudering, hormonen en ziekte) kan het leiden tot een dehydratie van de huid. Omgevingsfactoren zoals temperatuurschommelingen, klimaat of UV-stralen kunnen teveel vocht onttrekken. De huid voelt dan droog, trekkerig en gespannen aan. Als je daarnaast ook nog eens agressieve of irriterende stoffen in je huidverzorging gebruikt dan kan dit je huidbarrière zodanig aantasten dat je huid eigen vetstoffen verloren gaan en je huid minder goed in staat is om het vocht vast te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Bij wie komt de vochtarme huid voor?

Een vochtarme huid komt voor bij ieder huidtype. Zelfs bij een vet huidtype kun je een vocht tekort hebben! Borstels, agressieve scrubs, reinigers (lotiondoekjes), verkeerde foundation en overmatig reinigen zijn vaak de boosdoener. De natuurlijke huidbarrière raakt beschadigd er kunnen onregelmatigheden ontstaan, acne of rosacea. De huid vertoont klachten zoals schilfering, ruwe structuur, rode vlekken, couperose en micropuistjes. Verkeerd gebruik van bepaalde cosmetica kan ook enorm van invloed zijn op een verstoorde huidbalans. Je komt in een soort negatieve spiraal waarin je alles al hebt geprobeerd en niet meer weten wat nog goed is voor de huid. Vaker horen we dan dat er enkel nog met water wordt gereinigd en dat er geen huidverzorging wordt gebruikt.

Welke behandelingen helpen de vochtarme huid te bestrijden?

Je zou logischerwijs denken dat je aan deze huid water toevoegt en ook zou je denken drink gewoon wat extra water. Helaas ligt de oplossing niet zo simpel. Het herstellen van de barrièrefunctie van de huid, daar ligt de truc. Hydraterende stoffen in huidverzorging en peelingen zorgen voor het herstel van een gedehydrateerde huid denk bijvoorbeeld aan hyaluronzuur, melkzuur, fruitzuren etc.

Een peeling herstelt de vochtbalans

Een fruitzuur peeling (AlphaHydroxyZuren) of een melkzuurpeeling dragen bij aan het herstel van de vochtbalans. Wil je de behandeling intensiveren dan kan een microdermabrasie behandeling (diepte peeling door middel van het schuren met aluminiumoxide korrels) vooraf zorgen voor een sneller effect. Glycolzuur, melkzuur of salicylzuur zorgen ervoor dat de dode huidcellen van je bovenste huidlaag sneller vernieuwen. Naast dat je de vochtbalans verbetert kun je ook pigmentvlekken, fijne lijntjes en vlekken door acne herstellen. Melkzuur werkt ook nog eens anti-inflammatoir en gaat bacteriën tegen (werkt goed bij een rosaceahuid). Salicylzuur is geschikt voor de gevoelige huid en remt ontstekingen en talg. Dit laatste zuur wordt ook vaak ingezet als voorbehandeling op een geheel peelingtraject in kuurverband.

Belangrijke stoffen in huidverzorging die het herstel van dehydratatie bevorderen

Hyaluronzuur gecombineerd met glycerine en siliconen zorgen voor een betere hydratatie van de huid. Het binden en reguleren van vocht helpen de huid in balans. Het siliconen laagje zorgt voor gladde textuur. Plantaardige oliën dragen ook bij aan het watergehalte.

Ook is het belangrijk om te kijken wat er in je make-up zit. Vooral wanneer je dit dagelijks aanbrengt.

Lycogel® is een camouflageproduct wat de barrièrefunctie niet aantast, maar juist extra verzorgend en kalmerend werkt.

NB. Voelt jouw huid droog of trekkerig aan of heb je last van rode huidklachten zoals rosacea vraag dan de huidtherapeuten om advies. De Observ huidscan laat je meekijken in de diepere huidlagen en geeft een beeld van wat de huid nodig heeft.
NB. Voelt jouw huid droog of trekkerig aan of heb je last van rode huidklachten zoals rosacea vraag dan de huidtherapeuten om advies. De Observ huidscan laat je meekijken in de diepere huidlagen en geeft een beeld van wat de huid nodig heeft.We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.