MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Wat nou als enkel crèmes niet meer helpen!

De non-invasieve behandelingen tegen huidveroudering, huidverslapping en huidproblemen

We zien door de jaren heen (nu ruim 10 jaar ervaring) een substitutie van zorg. Binnenkort trouwens ook meer hierover in een interview met het ministerie van Volksgezondheid

Zij zullen onze kliniek bezoeken voor onze visie over de substitutie van zorg waarin je verschuivingen ziet plaatsvinden met het vragen van hulp direct aan de paramedicus (in dit geval de ‘ huidtherapeut’ ) in plaats van aan een huisarts of medisch specialist.

Om terug te komen op het onderwerp ‘huidproblemen’. Gelukkig zijn er vele behandelingen mogelijk waar geen mes aan te pas komt. Zelfs het verwijderen van huidoneffenheden zoals steelwratjes, ouderdomswratjes en andere goedaardige woekeringen van de huid kun je gemakkelijk zonder littekenvorming verwijderen.

Laatst kwam een mevrouw binnen met een ontsierende huidkleurige wratachtige huidafwijking midden op haar wang. De huisarts wilde dit liever niet verwijderen omdat er hoogstwaarschijnlijk een litteken zou ontstaan. Met behulp van huidcurretage is deze laesie in 1 behandeling perfect verwijderd, zonder een litteken. Mevrouw was erg blij dat ze zelf nog even verder was gaan zoeken en bij de huidtherapeut terecht was gekomen.”

Voor en na foto bij Laserkliniek Zwolle - Met behulp van huidcurretage is deze laesie in 1 behandeling perfect verwijderd.
Voor en na foto; met behulp van huidcurretage is deze laesie in 1 behandeling perfect verwijderd, zonder een litteken

De non-invasieve behandelingen zorgen voor een huidverbetering. De toepassing kan tegenwoordig gewoon doordeweeks plaatsvinden gezien de geringe hersteltijd. Dat is ook wat de maatschappij van ons verlangt. We gaan voor beter maar vooral ook in het meest haalbare tempo! Niet iedere behandeling kan zonder hersteltijd maar het maakt wel verschil of je een paar dagen kalm aan doet of dat je er weken uit ligt. Non-invasieve behandelingen zijn de behandelingen met laser, IPL, peelingen of RF (RadioFrequentie). Voor het laatste moet je bij andere klinieken zijn. Laserkliniek Zwolle heeft zich namelijk helemaal toegespitst en gespecialiseerd in lasertherapieën en huidtherapieën. Niet zozeer in contourverbetering van het lichaam.

Welke soorten behandelingen bestaan er om de huid te verbeteren en de huidveroudering te vertragen?

Er bestaan verschillende lasers waarmee we een huidverbetering kunnen toepassen, ook IPL (Intense Pulsed Light) kan bijdragen aan een totale huidverbetering. Voordat we de verschillende lasertherapieën gaan bespreken is het handig om te weten hoe lasers werken. Lasers werken namelijk in door middel van een lichtbundel met een specifieke golflengte op een bepaald doel in de huid. Dit doel kan zijn; water in de cellen, hemoglobine (rode kleurstof van de vaatwand) of melanine (pigment van de haar of huid). Bij de laserkliniek behandelen we tal van huidaandoeningen waardoor we ook verschillende golflengten in de kliniek hebben om deze stuk voor stuk te kunnen behandelen. Hieronder een opsomming van de verschillende lasers met hun werkingen bij welke huidaandoening we deze inzetten:

Alexandrite laser, 755 nm en de Mix techniek (Alex + YAG)

De Alexandrite laser is de gouden standaard voor het laserontharen van overmatige haargroei in het gezicht en op het lichaam. Deze laser werkt in op de pigmenten van het haarzakje. Permanente ontharing is met de laser gebaseerd op selectieve fotothermolyse. Laserstralen beschadigen de gepigmenteerde haren en de haarzakjes in de huid. Hierdoor zorg je voor een haargroeivermindering. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken beschadigt de huid niet. Tijdens het laseren wordt de huid afgekoeld door een luchtkoelingssysteem welke koude lucht blaast op de plek waar wordt behandeld. Uniek in onze laserkliniek is het gecombineerd inzetten van twee laser golflengten (Alex en YAG) waardoor je ook de zeer dunne en lichte haren kunt behandelen. Blonde, grijze of rossige haren worden behandeld met elektrisch ontharen.

De pigmentlaser (Alexandrite) is niet alleen in staat om het pigment van de haren te absorberen, maar ook het pigment van de huid. Hierdoor kunnen ook pigmentvlekken zoals oppervlakkige en verheven ouderdomsvlekken of sproetjes worden verwijderd. Hypertrichose en hirsutisme zijn voorbeelden van huidaandoeningen die worden behandeld met deze type lasers.

Nd: YAG laser long pulse & short pulse, 1064 nm, 1320 nm

De Nd:YAG laser heeft in tegenstelling tot de Alexandrite laser een ander target. Deze laser dringt diep in de huid en is een veelzijdige laser. Deze laser kan naast het stimuleren van de aanmaak van collageen in werken op de kleurstof van de vaatwand waardoor je couperose en rosacea kan verminderen. Tot slot kan deze laser ook de pigmenten in je huid rustiger maken en kun je alle huidtypen veilig behandelen! Dat betekent dat ook de donkere huid veilig kan worden behandeld voor overbeharing in het gezicht of op het lichaam. Huidaandoeningen die met deze lasers worden behandeld zijn;  acne, beenvaatjes, couperose, huidveroudering, littekens, rode huid, spider naevus, bloedblaasjes, folliculitis barbae, overbeharing, rimpels en rosacea.

De gefractioneerde Erbium: YAG laser, 2940 nm

Een intensievere laser die inwerkt op de aanmaak van collageen is de Erbium: YAG laser. Deze laser werkt op water in de huid en werkt dus verdampend, weliswaar in fracties waardoor rimpels en acnelittekens effectief kunnen worden behandeld. De laserstraal is opgedeeld in kleine micro beams waar tussen de huid intact blijft. De hersteltijd is korter en de kans op bijwerkingen is vele malen kleiner geworden ten op zichtte van de niet gefractioneerde technieken.

De Pinpointe laser, 1064 nm

De Pinpointe laser, speciaal ontwikkeld voor het behandelen van schimmelnagels, verwarmt de schimmel zonder het gezonde weefsel, de zenuwen en de bloedvaten te verwarmen. Hierdoor treden er in principe geen bijwerkingen na de behandeling op. Het werkingsmechanisme van de schimmelnagellaser berust op selectieve verhitting van de nagelplaat en de huid onder de nagel waardoor schimmels vernietigd worden. Voordat schimmelnagels worden gelaserd is het goed om een nagelkweek af te nemen zodat kan worden bekeken of het type schimmel geschikt is voor de lasertherapie.

IPL 550 nm

In tegenstelling tot laser bestaat er ook Intense Pulsed Light die licht variërend van zichtbaar tot infrarood licht uitzenden (500-1300nm). Het voordeel van deze flitslamp techniek is dat je verschillende indicaties in één behandeling kan aanpakken doordat het inwerkt op diverse doelen in de huid. Wil je bijvoorbeeld een totale huidverbetering creëren door het verbeteren van een rode vlekken en pigmentvlekken in de huid dan is deze techniek uitermate geschikt. Bijvoorbeeld het behandelen van zonnevlekken op schouders of vlekken op het decolleté. Minder geschikt is het voor ontharen omdat de IPL in tegenstelling tot laser niet zo gefocust kan zijn als het specifieke van laserlicht.

LED masker

Het LED masker bevat vele kleine LED lampjes die verschillende golflengten uitzenden. Het masker bestaat uit meerdere golflengten die ieder geschikt zijn voor een specifiek behandeldoel. Het licht dringt door de huid en stimuleert daar vernieuwing van cellen, waardoor de huid steviger, soepeler en elastischer wordt. Daarnaast zit er ook een golflengte in om het herstellend vermogen van de huid te stimuleren. Door de golflengten te combineren kun je meerdere processen in de huid positief beïnvloeden. Het masker bevat blauw licht, rood licht en oranje licht.

De huidtherapeut kan hulp bieden

De huidtherapeut kan hulp bieden door het proces van huidveroudering te vertragen door goede besluiten te nemen over de behandeling ervan. Een verzorgde huid met een preventieve aanpak zorgt ervoor dat de tekenen van huidveroudering kunnen worden vertraagd. Om dat doel te bereiken worden behandelingen vaak gecombineerd ingezet met microdermabrasie en peelingen.

Een peeling kan een uitstekende behandeling zijn om de huid te verbeteren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Naast microdermabrasie zijn er huid peelingen op basis van o.a. glycolzuur of fruitzuren waarbij er een dun laagje van de opperhuid wordt verwijderd waardoor we cel vernieuwing kunnen stimuleren. Oneffenheden zoals fijne lijntjes, grove poriën, acne (littekentjes) worden minder zichtbaar.

Een intensieve huidverjongingsbehandeling met de laser en peelingen stimuleert de doorbloeding en de elasticiteit van de huid. Een laser stimuleert ook vernieuwing van het bindweefsel in de lederhuid. Daardoor krijg je een dieper effect met langdurig resultaat. De behandelingen zorgen voor een mooie frisse uitstraling!

Meer informatie?

Bel voor een afspraak: 038 - 421 3532 of stuur een e-mail naar info@laserkliniekzwolle.nl ook kunt u het gratis consult formulier invullen.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.