MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Alhydran en aloë vera gel bij Laserkliniek Zwolle

Eerste hulp bij jeuk en rode bultjes door eikenprocessierups!

Huiduitslag, blaren, zwellingen, rode ogen, irritatie aan de luchtwegen en vooral jeuk. Het zijn de klachten die de brandharen van de eikenprocessierups veroorzaken.

In sommige gevallen verdwijnen de klachten gelukkig vanzelf. Echter in de meeste gevallen zijn niet alleen de rupsen, maar is met name de jeuken rode huidbultjes een ware plaag. Op dit moment zien we dagelijks mensen in de kliniek met huidklachten door die gezellige brandhaartjes.

Wat te doen?

Niet krabben of wrijven, dat is het advies. Maar hoe doe je dat als je gek wordt van de jeuk? Probeer eerst de brandharen van de huid te verwijderen met plakband en spoel de huid en ogen daarna goed af met lauw water. Föhnen schijnt ook te werken.  Doe je kleren, waar de brandharen op zitten uit en was ze op minstens 60° C.

Alhydran

En dan? Dan heb je waarschijnlijk nog steeds jeuk, maar heb je de gevolgen van de ontmoeting met de rups en haar brandharen wel tot een minimum beperkt. De jeuk en rode bultjes die blijven, die kun je het beste bestrijden met een verzachtende crème op basis van Aloë Vera. Met Alhydran bijvoorbeeld. Een medische crème met merkbaar en zichtbaar resultaat.

In contact geweest met de eikenprocessierups en nu jeuk en rode bultjes?  Dit kun je het beste bestrijden met een verzachtende crème op basis van Aloë Vera. Met Alhydran bijvoorbeeld. Een medische crème met merkbaar en zichtbaar resultaat. Verkrijgbaar bij Laserkliniek Zwolle.
In contact geweest met de eikenprocessierups en nu jeuk en rode bultjes?  Dit kun je het beste bestrijden met een verzachtende crème op basis van Aloë Vera. Met Alhydran bijvoorbeeld. Een medische crème met merkbaar en zichtbaar resultaat. Verkrijgbaar bij Laserkliniek Zwolle.

 

Het verschil met een gewone Aloë Vera?

Naast aloë vera zijn andere actieve ingrediënten zoals jojaba- olie, natuurlijke oliën, vitamine C en Vitamine E die zorgen dat de huid herstellen en de klachten verlichten zoals jeuk en pijn, droge en rode huid. Tot slot vervaagt het littekens die eventueel ontstaan door het vele krabben! Voor de gevoelige huidtypes onder ons; Alhydran is parfum – en parabenen vrij.  

Ga je op vakantie?

Dan wil je de huid niet alleen beschermen tegen krabbende handen, maar ook tegen de zonnestralen. Ook daarvoor biedt Alhydran een oplossing. Een krachtige vocht regulerende crème met hoge UV bescherming. Wil je meer weten over deze eerste en wat ons betreft beste hulp bij jeuk? Loop binnen bij de Laserkliniek, we helpen je graag. Bellen of mailen kan uiteraard ook.

 

De eikenprocessierups is Nederland aan het veroveren. En dat is geen positief nieuws. Deze rups heeft namelijk kleine irriterende brandharen die ze los laat tijdens een aanraking of door de wind. Eén rups heeft in totaal zo’n 600.000 tot 700.000 van deze haren, die gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen van mensen dringen. De brandharen bevatten een giftig eiwit waarop ons lichaam heftig kan reageren.
In sommige delen van het land zijn de huidklachten niet te overzien. Schoolreisjes worden afgezegd, er zijn talloze ziekmeldingen en buitenspelen of in de tuin zitten is taboe.Helaas kunnen we weinig doen. Wel kunnen we onszelf zo veel mogelijk beschermen. Probeer elk contact met de rupsen en de nesten te vermijden en maak ook kinderen hierop attent. Houd afstand van de eikenbomen waarin ze zitten en draagkleding die hals, armen en benen bedekt.

Of ga lekker op vakantie ;)

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.