MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Huidverbetering met een laser: hoe een fractional laser in razend tempo je huidcellen vernieuwd

Fractional laser, een innovatieve en snelle behandelmethode om je huid weer te laten stralen!

Bij de fractional laser behandeling kun je rekenen op kleinere poriën, verbeterde textuur, een minder doffe huid, egaler zonder pigmentvlekken. Met deze laser verhitten we het water in de huid waardoor er kleine micro wondjes ontstaan en een nieuwe en gezondere huid wordt gevormd.

De Fractional laser is een aanrader om snel en effectief je huid te egaliseren wanneer je last hebt van een doffe huid, grove poriën, pigmentvlekken of acnelittekens

Na een zomerperiode krijgen huidproblemen vrij spel. De huid verliest collageen en elastine vezels, de huid wordt dunner, kwetsbaarder en vertoont de eerste tekenen van zonneschade. Buiten dat de UV stralen hierin een rol spelen heeft ons natuurlijke huidverouderingsproces ook tot gevolg dat er fijne lijntjes, pigmentvlekken of grove poriën ontstaan. Een innovatieve methode om je huid weer te laten stralen is de fractional laser.

Ondanks fractioneel voor gedeeltelijk staat wordt je huid weldegelijk 100% behandeld. Het verschil zit 'm in het verdampen in fracties. 40 jaar geleden waren de bijwerkingen van dit soort lasertherapieën heel anders dan nu. De kans op littekens en pigmentverschuiving is gering sinds de komst van de fractionele lasers.

Hoe werkt een fractional laser?

Tijdens een fractional laserbehandeling maken we kleine gaatjes in de huid. Per vierkante cm wel zo'n 200. Kun je het je voorstellen? Zo'n 30 a 40% van de huid wordt verbrand. Hoe verontrustend dit ook klinkt. Je geeft de huid een flinke 'boost' om de cellen in een razendtempo te gaan vernieuwen. Om de microbeams (kleine straaltjes laserlicht) heen regeneren de fibroblasten (dit zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor onze collageen en elastine aanmaak) zeer snel en er wordt een nieuwe en gezondere huid gevormd. Je huid verdampen klinkt nogal spannend als je dat zo hoort, maar wees gerust het is goed vol te houden en het herstel begint al zodra je uit de kliniek stapt.

Wanneer een fractional laser behandeling?

  • Bij een doffe en vermoeide uitstraling
  • Een grove huidtextuur met fijne littekens of rimpels
  • Bij acnelittekens of rode pigmentachtige littekens na een actieve acne
  • Bij pigmentvlekken zoals door zonneschade of melasma (zwangerschapsmasker)
  • Gewoon om lekker de huid op te frissen! Gezonde uitstraling met roze blosjes

Wat voel je tijdens en na de behandeling?

Tijdens de behandeling voel je kleine warme straaltjes in de huid. De warmte stapelt zich op naarmate er vaker over één gebied heen wordt gewerkt. Direct na de behandeling voelt het geheel warm aan en ben je voornamelijk rood, daarnaast wat gezwollen, er kunnen afhankelijk van de diepte rode bloedpuntjes zichtbaar zijn. Dit is volkomen onschuldig. Het is belangrijk om even niet te sporten, geen alcohol te nuttigen. De roodheid en zwelling nemen met het uur af. De volgende dag is er een rood-bruinige gloed op de huid zichtbaar met kleine korstjes. Deze korstjes worden later in de week witte en soms dikke schilfers. Daar begint het huidvernieuwingsproces en komt er een frisse, egalere en rozige huid tevoorschijn.

Wat levert een fractional laserbehandeling aan resultaat?

Na een dag of 4-6 zie je de eerste resultaten van een fractional laserbehandeling. Let op! Dit zijn de eerste effecten. Na 3 - 6 maanden zie je de uiteindelijke effecten van de eerste behandeling daar de collageen en elastinevorming nog maanden doorwerkt in de huid. Na een aantal dagen zie je een frissere uitstraling, met minder grove poriën, fijnere lijntjes en een egalere kleur. Als er sprake is van pigmentvlekken zullen deze vervagen. Gemiddeld zijn er 3 - 6 behandelingen nodig met een interval van 4 à 8 weken.

Een behandeling met de fractional laser is een snelle methode die in razendtempo je cellen vernieuwt. Hoewel je voor het herstel een aantal dagen moet uit trekken is de behandeling goed te doen en veilig. Het resultaat is ernaar je huid weer te laten stralen! Bij aandoeningen zoals acnelittekens ook een mooie therapie om te combineren met TCA peelingen vooraf.

Wil je, je huid lekker opfrissen of wil je, je acnelittekens laten laseren? Maak dan nu gebruik van onze winteraanbieding.
Wil je, je huid lekker opfrissen of wil je, je acnelittekens laten laseren? Maak dan nu gebruik van onze winteraanbieding
Wil je, je huid lekker opfrissen of wil je, je acnelittekens laten laseren? Maak dan nu gebruik van onze winteraanbieding

Plan je gratis consult en maak gebruik van onze winteraanbieding

Gebruik maken van onze winteraanbieding? Plan dan een afspraak en kom langs in onze kliniek voor een gratis consult. Mogelijk vindt u een bezoek aan de kliniek in deze tijd spannend. Toch kunt u met een gerust hart terecht. Bovenop de veiligheid waar we bij onze Laserkliniek altijd al strikte maatregelen hanteren, nemen we nu vanwege het COVID-19 nog extra hygiënemaatregelen in acht. Bekijk onze video voor een rondleiding door de kliniek tijdens het Coronavirus.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.