MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Verbazing over wat de huidtherapeut allemaal kan met de laser

Huh? Kun je dit ook laseren?

Mariska komt in de kliniek voor laserontharen in het gezicht en voor de onderbenen. Al jaren wordt ze geconfronteerd met stugge donkere haren op de kin die ze dagelijks moet epileren. Haren op de onderbenen zijn daarbij ook een last.

Het is niet alleen het scheren, maar dan ook nog die huidirritatie erbij! Ze maakt een afspraak voor een gratis consult en is verbaasd over de behandelmogelijkheden. “Dit had ik veel eerder moeten doen!” is dan wat men roept na de eerste behandeling.

Mariska start met laserontharing van de kin en ontdekt tijdens de behandeling van de benen dat er kleine adertjes op haar benen ontstaan die steeds paarser worden. Ze liggen in groepjes bij elkaar. Gelukkig nog maar op één been! De huidtherapeut legt uit hoe je deze in gemiddeld drie behandelingen kunt verwijderen met de vaatlaser. Tijdens de laserbehandelingen ontdekt de huidtherapeut ook meerdere kleine rode blaasjes op de huid, dit keer op het decolleté. Een voorkeurslocatie waar de cherry angioma’s oftewel kersenwratjes/ bloedblaasjes zijn intrede doen. Deze kleine plekjes zijn ideaal voor de vaatlaser! Vaak is één laserbehandeling al voldoende. Tja, dat moet je maar net weten.

Hoe werkt de ontharingslaser?

zijn feitelijk pigmentlasers. Daarom kun je met de ontharingslaser geen blonde, rode of grijze haren verwijderen. De laser ziet het pigment (melanine) van het haarzakje. Is deze niet aanwezig dan krijg je niet het gewenste effect. De ontharingslaser zendt een geconcentreerde lichtbundel uit die dwars door de huid heen gaat. Wel zo selectief dat de laser omliggende weefsels met rust laat hierdoor zorgen we ervoor dat enkel de haarzakjes en de haren worden beschadigd, niet het pigment in de oppervlakkige huid! Je kunt alle gebieden van je lichaam ontharen. Denk aan het gezicht, oksels, bikinilijn en benen. Ook mannen laten hun rug, borst en buikharen verwijderen.

Een vaatlaser werkt anders

De vaatlaser herkent i.p.v. het pigment de bloedopstapeling en geeft daar zijn energie af. Eigenlijk wordt het bloed dan gecoaguleerd. Het plekje kleurt donker op en veranderd in een klein korstje. Deze valt er binnen een week af en de huid is vrij van storende rode puntjes. Is het pijnlijk? De luchtkoeling zorgt voor een licht verdovend effect en beschermt de huid tegen verbrandingen. De huid blijft onbeschadigd. Na de behandeling bescherm je de huid met een SPF 30 of 50.

 

Bekijk de video pagina van Laserkliniek Zwolle

Ben je nieuwsgierig naar de behandelmogelijkheden maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult bij huidtherapeut Alina Petrova of bij één van onze andere deskundige huidtherapeuten of bekijk eerst de videopagina van Laserkliniek Zwolle hoe de verschillende behandelingen in zijn werk gaan. 

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.