MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

16 maart a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur

Huidtherapeuten organiseren thema avond: Lasertherapie bij schimmelnagels!

Nieuwsgierig naar de behandeling van schimmelnagels met lasertherapie? Kom dan op 16 maart 2017 naar de thema avond.

 

Schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd, is één van de meest voorkomende nagelaandoeningen bij mensen. Iedereen kent het fenomeen wel. De infectie zorgt ervoor dat de teennagels verdikken, veranderen van kleur of zelfs compleet vervormen.

Kalknagels een cosmetisch probleem?

Kalknagels lijken slechts een cosmetisch probleem. Maar zonder adequate behandeling kunnen de teen- of handnagels dusdanig verdikken dat dit, naast dat het mogelijk pijnlijk kan zijn, ook kan leiden tot schaamte of zelfs psychische problemen.

Het probleem schimmelnagels is toegenomen. Een verzwakt immuunsysteem kan daarbij een rol spelen. Ook de leeftijd speelt een rol. Zo zien de huidtherapeuten vaker schimmelnagels bij volwassenen en in mindere mate bij kinderen. Wel worden beide groepen behandeld bij Laserkliniek Zwolle.

Schimmelnagels? Bezoek de thema avond die Laserkliniek Zwolle organiseert aan de Wilhelminasingel 9  op 16 maart a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur
Schimmelnagels? Bezoek dan de thema avond die Laserkliniek Zwolle organiseert aan de Wilhelminasingel 9  op 16 maart a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur

Spontane genezing is zeer onwaarschijnlijk

Een kalknagel (de medische term onychomycose) wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Schimmels voelen zich comfortabel in vochtige ruimten. Wanneer de nagel is beschadigd of slecht groeit, heb je kans dat je een schimmelinfectie oploopt. Spontane genezing is zeer onwaarschijnlijk met uitzondering bij zwangere vrouwen. Na de zwangerschap kunnen de aangedane nagels spontaan genezen.

Dagelijks bezoeken mensen met schimmelnagels de kliniek met de vraag hoe men van zijn of haar schimmelnagel afkomt. Aanleiding is meestal dat men geen medicatie wil slikken vanwege de bijwerkingen of al jarenlang aan het smeren zijn met huis- tuin en keukenmiddelen zonder gewenst effect.

Lasertherapie

Of lasertherapie een optie is, wordt besproken in het eerste consult. Diagnostiek is daarbij een belangrijke. Voordat de huidtherapeuten in de kliniek nagels gaan laseren sturen zij eerst een nagelkweek naar een medisch laboratorium om te beoordelen welk type schimmels aanwezig zijn. Bij een positieve uitslag zal het lasertraject worden gestart een en ander in nadere afstemming met de cliënt.

Het lasertraject wordt altijd ondersteund met de intensieve behandelingen van de medisch pedicure Jolanda Timmerman van Prolanda uit Hattem. Nadat zij de aangetaste nagels heeft verwijderd en zo dun mogelijk heeft gefreesd wordt de Pinpointe laserbehandeling toegepast door één van de huidtherapeuten.

Nazorgadviezen

Heel belangrijk zijn ook de nazorgadviezen die zij samen geven, zoals een lokale antischimmelzalf, een zeezoutbad en een antischimmelspray voor al het schoeisel.  “Voor wie dacht dat enkel het laseren voldoende is, helaas ook thuis moet men aan de slag” aldus Michelle Janssen. “Het is belangrijk om een herinfectie te voorkomen! Zo vult Anouk te Molder aan. “Vergeet niet dat schimmels overal voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan openbare douches en sportkleedruimten. “

Thema avond bij Laserkliniek Zwolle

Bent u nieuwsgierig naar het behandelen van schimmelnagels met lasertherapie? Bezoek dan de thema avond die Laserkliniek Zwolle organiseert aan de Wilhelminasingel 9  op 16 maart a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.