MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Voor de één een prachtige blos en voor de ander tot overmaat van ramp een gezicht met acne, pigment en roodheid…

Huidveranderingen tijdens en na de zwangerschap? De laserkliniek weet wel raad…

Zwangerschapskwaaltjes, iedere zwangere vrouw kent er wel één! De zogeheten ‘roze wolk’ wordt in ieder geval in meer of mindere mate beïnvloed door onze zwangerschapshormonen. Hierdoor kunnen huidklachten ontstaan. Tijdens je zwangerschap neemt de hoeveelheid bloed in je huid toe.

Spinnenkop (spider naevi)

Bij de ene zwangere blijft dit beperkt tot een gezonde blos, terwijl de ander last krijgt van kleine gesprongen vaatjes in het gezicht. Vaak zien we een kopje met uitlopers. We noemen dit een spider naevus (ofwel spinnenkopje). De precieze oorzaak is onbekend, wel weten we dat ze bij 40% van de zwangere vrouwen voorkomen. Je kunt ze tijdens of na je zwangerschap laten verwijderen met de Nd: YAG laser door een huidtherapeut. Beenvaatjes worden na de zwangerschap met dezelfde laser verwijderd. Zorg als je gevoelig bent voor spataderen dat je tijdens de zwangerschap therapeutisch elastische kousen draagt. Dit voorkomt klachten aan de benen. De huidtherapeut meet ze aan.

Zwangerschapsmasker (melasma)

Naast een toegenomen bloedtoevoer slaan ook nogal eens de pigmentcellen op hol. Doordat je lichaam tijdens de zwangerschap extra hormonen aanmaakt, heb je kans dat je pigmentcellen meer pigment produceren. Je ziet dan donkere vlekken in het gezicht of in de hals verschijnen. Deze verkleuring noem je melasma (ofwel zwangerschapsmasker). Met een beetje geluk verdwijnt dit tijdens het ontzwangeren vanzelf, echter zou er ook sprake kunnen zijn van een overgevoelig pigmentsysteem, meestal blijft de pigmentatie dan zitten. Een zwangerschapsmasker kan ook ‘zonder’ zwangerschap voorkomen. Uitlokkers zijn; UV-straling, erfelijkheid en pilgebruik. De huidtherapeut kan door middel van chemische peelingen zoals cosmelan de melasma behandelen en daarnaast adviseren in het gebruik van pigmentremmende huidverzorging en zonnebrandcrème.

Huidveranderingen tijdens en na de zwangerschap? De laserkliniek weet wel raad…
Huidveranderingen tijdens en na de zwangerschap? De laserkliniek weet wel raad…

Puistjes (Acne)

Dan kan het ook nog zijn dat onder invloed van de hormonen je tijdens je zwangerschap meer talg aanmaakt. Dit zorgt in het natuurlijke proces in basis voor een ‘mooie glans’, maar voor sommige betekent dit helaas een flashback naar de puberteit. De eerste drie maanden zijn de puistjes vaak op zijn hevigst. Ga niet zomaar scrubben maar vraag een huidtherapeut om advies. Ze kan je helpen bij het uitreinigen van de puistjes en daarnaast adviseren welke milde huidverzorging het beste past. Gebruik een ademende en vetvrije make-up, denk aan Lycogel. De huidtherapeut kan de juiste kleur aanbrengen, daarnaast beschermt de SPF 30 tegen het ontwikkelen van pigmentvlekken.

Droge huid (Jeuk)

Tot slot kan je huid flink jeuken! De huid rekt op en voelt daardoor droger dan normaal. Er ontstaan soms striae. Je huid insmeren met een rijke bodycrème van Louis Widmer zal de kans op striae wat verminderen. Helemaal voorkomen kun je het niet. Denk ook aan je baby’s huid! Gebruik de babypure formule, ongeparfurmeerd en rijk aan voeding.

Wil je kans maken op een huidverzorgingspakket voor je baby of gun je het een vriendin, zus of bekende. Ga dan naar onze facebook pagina en doe mee met de like & win actie!
Wil je kans maken op een huidverzorgingspakket voor je baby of gun je het een vriendin, zus of bekende. Ga dan naar onze facebook pagina en doe mee met de like & win actie van Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
Wil je kans maken op een huidverzorgingspakket voor je baby of gun je het een vriendin, zus of bekende. Ga dan naar onze facebook pagina en doe mee met de like & win actie!

Overbeharing

Het kan best zijn dat je haren snel groeien en ook dunner en langer groeien sinds de zwangerschap. Merk je na de zwangerschap dat je haren krijgt op plekken waar je eerder geen haargroei had denk aan haar bij de tepels en op de achterkant van de bovenbenen dan is laserontharing de beste oplossing. 80 tot 90% van je haren kunnen permanent worden verwijderd. In principe laseren we niet tijdens de zwangerschap op het lichaam. Het gezicht maken we in overleg met huisarts en verloskundige uitzonderingen voor omdat de haargroei hier vaak al een hormonaal probleem is vóór de zwangerschap. Er zijn geen wetenschappelijke onderzoeken bekend die het laseren tijdens de zwangerschap dringend verbieden. Het is meer een ethisch verhaal.

Gratis Consult?

Herken je één van de huidklachten en wil je advies? Vraag dan de huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle in een gratis consult.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.