MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Wat is nou waar en niet waar als het gaat om het ouder worden van de huid

Huidverjonging: de feitjes en fabeltjes uitgelicht

Wat is nou waar en niet waar als het gaat om het ouder worden van de huid ? Laserkliniek Zwolle verklaart nader.

# Feit: Pigmentvlekken in de hals worden veroorzaakt door de zon en vaak in combinatie met parfum

Je kent het wel de roodbruin kleurige huid in de hals bij vrouwen of op de kaaklijn bij mannen. Poikiloderma van Civatte lijkt veroorzaakt te worden door zon schade en parfum. De hals wordt bij het insmeren van de huid ook nog weleens vergeten! Vooral het dagelijks gebruik van een SPF helpt om Poikiloderma te voorkomen. Parfum kan ook worden gespoten op de kleding of achter het oor. Deze vervelende pigmentvlekken in de hals kunnen worden behandeld door de huidtherapeut.

# Feit: Het dagelijks verwijderen van je make-up voorkomt huidproblemen!

Het is belangrijk dat je elke dag je make-up resten verwijderd van de huid alvorens je gaat slapen. Er zijn nog altijd mensen die denken dat dit niet zoveel invloed heeft. Het niet reinigen van de huid vergroot de kans op huidproblemen. Denk daarbij aan huidproblemen zoals huidirritatie, acne of een verstopte huid. Reinig dus in ieder geval elke avond je huid.

# Fabel: Het smeren van crèmes waaraan collageen is toegevoegd helpt bij de aanmaak van collageen

Het is echter niet bewezen dat het smeren van crèmes waaraan collageen is toegevoegd zorgt voor een hogere collageen productie en dus een jongere huid of het verminderen van rimpels. Wat wel werkt is smeren met crème die de collageen productie een boost geven, zoals moisturizers met o.a. vitamine A.

# Fabel: Het dagelijks scrubben gaat huidveroudering tegen

De denkfout zit waarschijnlijk in het feit dat scrubben ook wel ‘exfoliëren’ genoemd wordt en dat het cel vernieuwing bevordert en dode huidcellen verwijdert. Echter is het zo dat als je teveel scrubt de huid kan beschadigen. De barrièrefunctie wordt minder en de huid droogt uit. Gebruik maximaal 1 keer per week een scrub of bij een gevoelige huid niet of zeer zelden.  

# Fabel en Feit De huidverzorging moet worden afgestemd op de leeftijd

Nee en Ja. Een goede huidverzorging wordt niet alleen afgestemd op de leeftijd maar juist ook op de conditie van de huid. Een vette huid heeft een andere huidverzorging nodig dan een vochtarme huid Welke crème het meest geschikt is hangt af van huidtype en/of huidprobleem. Is dus niet echt leeftijdsafhankelijk.

Meer informatie over uw huid?

Bel voor een afspraak: 038 - 421 3532 of stuur een e-mail naar info@laserkliniekzwolle.nl ook kunt u het gratis consult formulier invullen.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.