MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

De fijnste behandelingen en huidverzorgingstips voor je vakantie

Ik ga op vakantie en neem mee…

Uitgerust op vakantie? Zorg met onze beauty bootcamp voor een goede start! Blootstelling aan de zon, wind en chloorwater zorgen voor een dorstige huid!

Om nog maar niet te spreken over het feit hoe vaak scheren van die vervelende irritaties geeft die misschien nog wel meer opvallen dan het haar zelf! Bij Laserkliniek Zwolle bereiden we onze klanten graag voor op een goede start van de vakantie.

Ga op vakantie en neem mee….

1) Een stralende huid!

Met een oppervlakkige peeling met glycolzuur, fruitzuren of microdermabrasie laat je de huid stralen. Het geeft een mooi glow effect voordat je make-up aanbrengt. Combineer dit met een anti-aging flash ampul. Deze ampullen hebben een onmiddellijk verstevigend effect, nemen de vermoeidheid weg en zorgen voor een gehydrateerde huid met minder expressie lijntjes. De ampullen zijn van Mesoestetic® en zijn in de kliniek te verkrijgen. Laat wel even een huidscan maken! De Observ scanner bekijkt aan de hand van 6 foto’s in verschillende lichtmodi de huid van binnen. Zo kun je ook zien hoe de huid opknapt of goed blijft na je vakantie. Heb je toch klachten na je vakantie maak dan vlug een afspraak met één van onze huidtherapeuten.

Een peeling in de zomer? Ja, juist!

Een misvatting is dat een peeling in de zomer niet mogelijk is. Zodra in Nederland de zon schijnt denken we al dat er geen behandeling meer mogelijk is. Dit is echt niet zo. Kijk naar onze omringende landen waar de zon doorgaans schijnt.  Daar worden chemische peelingen uitgevoerd. Met de juiste adviezen, zoals adequate zonbescherming kun je prima je huid opknappen!

Waarom een chemische peeling voor je vakantie?

Tijdens de zomerperiode krijgt de huid wat te verduren. Enerzijds droogt ie uit door de zon, zeewater en chloor. Anderszijds verdikt de hoornlaag en smeren we de poriën dicht door het gebruik van vettere zonnecrèmes. Gelukkig hebben we tegenwoordig goede huidverzorging met zonnebrandcrèmes die de huid minder afsluiten. Daarover vertellen we hieronder straks meer. De verdikking van de bovenste huidlaag kan leiden tot meer verstopte poriën, een vervelende huid-structuur, mee-eters en puistjes en soms ook nog overactieve pigmentcellen met pigmentvlekken tot gevolg.  Acne is hier het beste voorbeeld van. De huid lijkt zomers beter. Maar door de verdik-king van de huid door de invloed van UV-B is het vaak dat we rond de maand september/oktober een uitbraak van acne zien. Ook kan het meespelen dat gedurende de zomerperiode de medicatie crèmes tijdelijk worden gestaakt waardoor de acne meer vrij spel krijgt. Alle reden om dus juist even voor en tijdens je vakantie die peeling te plannen!

Hoe bereid ik mijn huid voor op de chemische peeling?

Om de huid voor te bereiden op de peeling, maar ook om het resultaat van de peeling te behouden adviseren de huidtherapeuten in de week voor de peeling om met speciale huidverzorging te smeren met lage concentraties glycolzuur of salicylzuur. Denk aan de AHA 10% van Louis Widmer of een speciale peelbooster van Mesoestetic®. En wist je dat deze er ook zijn voor de huid die én gevoelig is voor acne én voor pigmentvlekken. De zogeheten pre-peel zorgt ervoor dat de peeling dieper kan doordringen in de huid. We adviseren om 2 weken vooraf niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan.

En dan…. na de peeling?

Na de chemische peeling of microdermabrasie-behandeling is er een dun laagje van de huid af. Daardoor is de huid gevoeliger voor zonlicht. Het is daarom belangrijk om de huid te beschermen tegen UV stralen met een goede zonnebrandcrème. En dan wel eentje speciaal voor het gezicht. Neem bijvoorbeeld de sungel 30 van Louis Widmer, of de Light Water sunprotectie van Mesoeste-tic®. Dit zijn voorbeelden van producten die de huid minimaal afsluiten. Het zijn zachte emulsies, met UV A en UV B beschermer en tegenwoordig zelfs met een HEV-beschermer. Wist je namelijk dat smartphones en je scherm van je laptop ook je huid kunnen verouderen? Tot slot zitten de zon-beschermers vol met anti-oxidanten die de huid extra beschermen tegen huidveroudering.

Ik ga op vakantie en neem verder nog mee:

2) …in ieder geval niet mijn scheermes!

Laserontharing al gepland vlak voor je vakantie? Plan dit 1 à 2 weken voor je vakantie. Het voordeel is namelijk dat je haartjes dan op vakantie uitvallen of al uitgevallen zijn. De huid is dan egaler en je hoeft tijdens de vakantie nauwelijks tot niet te scheren. Hierdoor voorkom je scheerirritaties en schaamte. Het voordeel van laseren bij Laserkliniek Zwolle is dat alle golflengten beschikbaar zijn. Per huid- en haartype wordt de meest passende laser gekozen. Daardoor kun je zelfs ontharen als de huid licht zongebruind is. Wij laseren dus het gehele jaar!

3) wel een serum om je huid te herstellen!

Het serum dat je gedurende de zomerperiode niet moet missen is het vit C serum AOX ferulic!

Waarom Vitamine C

Vitamine C. Deze mag zomers niet ontbreken! Het is het best onderzochte ingrediënt in huidverzorging en is een echte ‘must’ in je huidverzorgingsprogramma. Dit serum werkt als een technologisch schild tegen oxidatieve stress veroorzaakt door invloeden van buitenaf zoals zon, maar ook blauwlichtbronnen zoals computers en telefoons. Vitamine C herstelt niet alleen de schade die ontstaat door blootstelling aan UV stralen, herstelt ook met terugwerkende kracht de schade. Dus ben je net terug van vakantie dan kun je het als een oppeppende kuur gebruiken 2 keer daags.

Wat merk je aan je huid?

Het geeft een direct stralende boost aan de huid. Het geeft een frisse uitstraling met een heldere structuur. De huid voelt wat strakker en egaler en vermindert pigmentvlekken. Heb je last van pigmentvlekken combineer het dan met een crème met tyrosinaseremmers zoals bijvoorbeeld de Ultimate W lijn van mesoestetic. Vraag de huidtherapeut om een gratis huidscan te maken met de Observ. Zo kun je de beste huidverzorging zoeken passend bij het huidtype en eventuele huidklachten.

Vraag de huidtherapeut van Laserkliniek Zwolle om een gratis huidscan te maken met de Observ. Zo kun je de beste huidverzorging zoeken passend bij het huidtype en eventuele huidklachten.
Vraag de huidtherapeut van Laserkliniek Zwolle om een gratis huidscan te maken met de Observ. Zo kun je de beste huidverzorging zoeken passend bij het huidtype en eventuele huidklachten.
TIP! Breng het na een zonnige dag aan op je huid. Het repareert de cellen!

Hoe gebruik je het serum?

  1. Gebruik het serum in een kuur.
  2. Breng het de 1e maand 2x per dag aan.
  3. Gebruik 3 tot 4 druppels op een schone, gereinigde huid.
  4. Masseer het even in.
  5. Gebruik hierover je dag- of nachtcrème van Mesoestetic®.

4) géén scrub voor het gezicht

Scrubben - is dat nou eigenlijk wel zo goed?

Zomers vraagt de huid om wat extra verzorging. Er wordt overal geadviseerd om te scrubben. Logisch! Regelmatig scrubben verwijdert het bovenste huidlaagje. Hierdoor houd je je huid glad en egaal. Er wordt alleen vergeten dat je gezichtshuid een andere weerstand heeft dan je benen! Scrub dus lekker je benen en smeer ze in met bruin zonder zon. Tip: die van Louis Widmer komt het beste uit de consumenten test! Maar kies een andere scrub voor je gezichtshuid. Vraag de huidtherapeuten naar je huidtype en heb je huidklachten zoals rosacea of couperose, scrub dan niet! Gebruik dan speciale reinigingsproducten of peelingen met melkzuur. Experimenteer niet!

5) géén reinigingsdoekjes om je make-up te verwijderen!

Pas op met het gebruik van reinigingsdoekjes om je make-up te verwijderen. Het lijkt zo makkelijk; een pakje doekjes in je koffer om s ‘avonds je gezicht te reinigen. De doekjes doen meer kwaad dan goed! Niet alleen duwt het de make-up resten je huid in, het veroorzaakt ook nogal eens jeukende ogen en eczeem-klachten. De grote boosdoener zijn de conserveringsmiddelen. Ga je het toch gebruiken omdat het zo makkelijk is, spoel dan in ieder geval na met water.

6) speciale voetencrème en badslippers!

Tot slot vergeet niet je badslippers en de carbamide forte met 18% ureum in je tas te stoppen. Badslippers zijn de simpele oplossing om een schimmelinfectie te voorkomen. Douches en zwembaden zijn vaak een bron van schimmels (dermatofyten). Schimmels overleven graag in vochtige ruimten. Badderen in het zoute zeewater daarentegen is juist wel goed. We adviseren om altijd badslippers te dragen in openbare ruimten; ze houden de infectie enigszins buiten de deur. En zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk schilfers en eelt hebt, hier zouden schimmeltjes namelijk makkelijker kunnen overleven. Het fijne aan de carbamide crème is het hoge percentage ureum wat de hoornlaag van de voeten ver-dund en daarmee eelt en schilfers tegen gaat. En wanneer je jeukende bultjes tussen de tenen of op voetzolen krijgt, gebruik dan zo spoedig mogelijk antischimmel crèmes zoals Lamisil (terbinafine) of Canesten (miconazolnitraat)

Heb je vragen of wil je een gratis consult inplannen?

Neem dan contact op met één van onze huidtherapeuten door te bellen naar: 038-421 3532 of vraag je gratis consult aan door het invullen van het contactformulier. Even snel vanaf je vakantieadres een e-mail sturen kan natuurlijk ook ;-)

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.