MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Door: team Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie

Laserkliniek Zwolle – in 5 stappen een veilige laser behandeling!

Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor veiligheid rondom het gebruik van lasers.

Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie is blij met de kabinetsplannen om het laseren toe te voegen aan de lijst met risicovolle handelingen. Dat laser behandelingen in de nabije toekomst enkel nog uitgevoerd mogen worden door opgeleide en bevoegde zorgverleners (wet BIG) biedt mogelijkheden om meer toezicht te houden op de veiligheid van mensen die een laserbehandeling ondergaan. De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle zijn verheugd met de erkenning van de huidtherapeut als paramedicus op het gebied van het uitvoeren van laserbehandelingen. Het toevoegen van de huidtherapeut aan het BIG register, artikel 3 is voor minister Schippers een logische stap gezien vooral artsen, dermatologen en huidtherapeuten laserbehandelingen uitvoeren. Het wetsvoorstel ligt ter behandeling in de Tweede en Eerste kamer. 

 In 5 stappen een veilige laser behandeling

Trots zijn we op onze eigen ontworpen poster die in 5 stappen laat zien hoe je een veilige laser behandeling kunt geven. De huidtherapeuten volgen altijd hetzelfde stappenplan voordat de behandeling van start gaat. Daarbij is het dragen van een laserveiligheidsbril één van de belangrijkste maatregelen om ervoor te zorgen dat je ogen beschermd zijn tegen het laserlicht. In elke laserkamer hangt het stappenplan. Door het plan te volgen wordt de veiligheid waarin laserbehandelingen plaatsvinden continu gewaarborgd. 

 Waar moet ik op letten bij mijn zoektocht naar een laser behandeling?

- Kijk of de behandelaar is aangesloten bij de juiste instanties. Huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

- In het Kwaliteitsregister Paramedici wordt geregistreerd of de behandelaar voldoet aan de opleidingseisen. De actuele kennis en ervaring wordt in dit register periodiek geregistreerd.  

- De rijksoverheid heeft het onderwerp cosmetische ingrepen toegevoegd aan haar website. Via de volgende link vindt je betrouwbare informatie over waar je op kunt letten als je op zoek bent naar een deskundige (laser) behandelaar. 

- Lees de ervaringen van anderen die u zijn voorgegaan. Via Zorgkaart Nederland  leest u hoe anderen de behandelingen ervaren. 

Bij Laserkliniek Zwolle Huidtherapie wordt u door een team van ervaren paramedisch  geschoolde huidtherapeuten behandeld. De Laserkliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) daarnaast geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.