MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

De Thunder ontharingslaser is met zijn Alexandrite en Nd:YAG laser de ontwikkeling van hét moment!

Meer power! Meer snelheid, kortere behandeltijden - welkom Thunder laser bij Laserkliniek Zwolle!

Laserkliniek Zwolle heeft zich enorm verheugd op de komst van de Thunder laser uit Italië. Het heeft even geduurd maar Tobrix bracht ons onlangs deze geweldige ontharingslaser met Optiscan.

Nieuwe laser bij Laserkliniek Zwolle - ontharen voor grote huidzones nu nog sneller en korter door de komst van de Optiscan

Met een kortere behandeltijd evenveel bereik

Met de komst van onze nieuwste Thunder laser kunnen we grotere huidgebieden korter en sneller behandelen zonder in te leveren op de effectiviteit en de resultaten. Deze laser is een ontharingslaser waarbij je op hoge snelheid een groot huidoppervlak kunt behandelen met de zogenaamde Optiscan, een handstuk met een scanner van 24mm doorsnede. Voor grote huidgebieden is dit ideaal omdat je 30% sneller kunt werken dan met andere spotsizes. De kwaliteit waarin behandelingen plaatsvinden blijven hetzelfde.

Voor elk haar- en huidtype kunnen de huidtherapeuten een scanpatroon instellen die zo optimaal mogelijk werkt zodat bijwerkingen tot het minimum worden beperkt. We werken net zoals bij onze andere ontharingslasers met de Alexandrite laser en de Nd:YAG laser. Daarnaast kunnen we met de Thunder ook beide lasers mixen. Dit heeft grote voordelen bij het behandelen van beenvaatjes, couperose en spider naevi en is daarmee óók geschikt voor de donkere huid.

Hoe werkt laserontharing?

Tijdens het laserontharen worden haarzakjes vernietigd. Dit gebeurt door middel van lichtpulsen. Dit gaat nauwkeurig doordat het licht wordt opgenomen in de pigmenten van de haarwortel of in de haarvaatjes die de haarwortel voeden zonder omliggende weefsels of huidstructuren te beschadigen. Een laser werkt dus zeer selectief! Wanneer je de laserkop op de huid plaatst en de scanner haarfollikels opzoekt, bevinden deze haarzakjes zich allemaal in een verschillende fase. Enkel de haren die in de actieve groeifase verkeren kunnen effectief worden bestreden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

Is laser anders dan IPL?

Er zijn verschillende apparaten op de markt waarmee laserontharing wordt toegepast. Prijzen lopen ook uiteen. Een laserbehandeling is een meer kostbare techniek dan een IPL (Intense Pulsed Light) behandeling als het gaat om ontharen. IPL gebruiken onze huidtherapeuten ook maar dan liever voor huidaandoeningen waarbij pigment en roodheid tegelijk moeten worden aangepakt. Daar de IPL meerdere kleuren in de huid absorbeert verlies je voor het ontharen teveel energie aan allerlei doeleinden waar je niet mee bezig wilt zijn. IPL werkt oppervlakkig en doet ideaal zijn werk als het gaat om huidveroudering, couperose of pigmentvlekken. Als we ontharen is de eerste en beste keuze toch echt de laser.

Wanneer heb je het beste resultaat van laserontharing?

Hoe dikker en stugger de haren, hoe zwarter, hoe sneller het effect! Gemiddeld verwijderen we zo'n 80 a 85 % van het haar in het ideale plaatje. Dus stug, dik en zwart haar. Iedereen heeft andere haren. Tuurlijk kun je ook dunnere haren en lichtere haren behandelen. Blond of rossig haar kun je NIET laseren. Maar het haar wat donkerblond, lichtbruin en donkerbruin is kun je wel laseren. De huidtherapeut kijkt in het eerste gratis en vrijblijvend consult samen naar de haren en de huid en kiest dan de beste behandeloptie afgestemd op de persoonlijke en specifieke situatie. Gezien we bij Laserkliniek Zwolle alle ontharingstechnieken in huis hebben, kunnen we iedereen behandelen. Van het lichtste huidtype tot het zéér donkere huidtype.

Kun je ingegroeide haren en huidirritaties laseren?

We krijgen regelmatig de vraag of we een huid met scheerirritatie, wondjes en pigmentvlekken kunnen laseren. Jazeker! Buiten het feit dat de haren dunner en minder worden, behandel je ook de huidstructuur in het algemeen. Dit is een positieve bijkomstigheid van het laseren. De huid wordt egaler van structuur en kleur en soms worden littekens minder opvallend. Waar komen die huidirritaties en ingegroeide haren vandaan? Die zijn nog het cadeautje van al die hars- en scheerbeurten die een soort eeltlaagje creëren op de huid waardoor de haren gaan ingroeien en door de warmte of het steeds manipuleren van de huid ontstaan er ongewenste pigmentvlekken. De lasers zorgen voor een rustige en egale huid. Ingegroeide haren worden door de huidtherapeut verwijderd.

Hoe definitief ben je van je haar af?

We spreken liever van een permanente reductie in plaats van permanente verwijdering van de haren. Het is namelijk normaal na een serie van gemiddeld 5 à 10 behandelingen dat het overgebleven percentage haren ieder jaar één of twee keer voor onderhoud wordt vervolgd. Dit heeft te maken met de overgebleven haarzakjes in het behandelde gebied die in een rustfase verkeren. Onder bepaalde omstandigheden zoals hormonale veranderingen, kunnen deze haarzakjes later actief worden. Dit is zeker niet 'standaard' het geval. Er zijn ook vele mensen die na gemiddeld 5 à 10 behandelingen maar eens per 5 jaar komen voor onderhoud. Mensen die geen of nauwelijks effect hebben, de zogenaamde 'non-responders' zijn er ook. Gelukkig zijn dit er maar weinig, misschien is dit 1 op de 1000.

Kun je het hele jaar laserontharen?

Ja dat kan! Doordat we alle laser golflengten in huis hebben kunnen we bij Laserkliniek Zwolle het gehele jaar laseren. De huidtherapeuten zijn zeer getraind in het behandelen van alle huid- en haartypen (bekijk de meest getelde vragen over laserontharen).

Nieuwsgierig naar wat lasertherapie kan doen voor jou? Maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze BIG geregistreerde huidtherapeuten

De Thunder laser met Optiscan voor laserontharing met de Alexandrite laser & Nd:YAG laser bij Laserkliniek Zwolle
De Thunder laser met Optiscan voor laserontharing met de Alexandrite laser & Nd:YAG laser bij Laserkliniek Zwolle

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.