MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. En dat klopt.

Naar het strand? Bereid je voor op de zon!

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. En dat klopt. U zelf goed voorbereiden op de zon is een must voor de huid. Huidtherapeut Anouk te Molder geniet, goed beschermt en wel, van de zonnestralen aan de kust van Callantsoog.

Hier aan de kust

“Af en toe reis ik af naar Noord-Holland en breng ik een bezoekje aan de prachtige kust van Callantsoog. Zo ook vandaag voor het opnemen van een vlog. Aangekomen ervaar ik de rust en reinheid van de strak blauwe lucht, het bijna wit ogende strand en de golvende zee. Wat een uitzicht! Ik doe genoeg vitamine D op vandaag en voel me relaxt, maar wat brandt die zon.  Zelfs door mijn kleding heen...

Naar het strand? Bereid je voor op de zon en lees de zonnebescherming tips van Anouk huidtherapeut bij Laserkliniek Zwolle.
‍Naar het strand? Bereid je voor op de zon en lees de zonnebescherming tips van Anouk huidtherapeut bij Laserkliniek Zwolle.

Smeer je thuis vast in!

Van tevoren heb ik me ingesmeerd met de SPF 30 van Louis Widmer. Ik gebruik de Sungel 30 zodat ik geen last krijg van zonneallergie. Het voelt als een zachte emulsie, fijn van structuur die gemakkelijk smeert. Door me voorafgaand aan de eerste stappen in het zand al in te smeren, wil ik voorkomen dat mijn huid verbrand. Huidverouderingsklachten zoals pigmentvlekken en couperose hoop ik hiermee uit te stellen. Door me thuis vast in te smeren ben ik, zodra ik de auto uit stap, al helemaal beschermt en klaar voor dat heerlijke zonnetje. Smeert u zich ongeveer 30 minuten vóórdat u van de zon gaat genieten in, is mijn advies. De beschermende en verzorgende bestanddelen krijgen zo genoeg de tijd om in te trekken.

Smeer regelmatig

Als geen ander weet ik, als huidtherapeut zijnde, dat de UVA en UVB straling schadelijk zijn voor mijn huid. De UVA straling geeft geen directe zichtbare reactie in de huid, de UVB straling echter wel. Deze zorgt voor verbranding en een bruine kleur van mijn huid. Dat die laatste ook vandaag zijn werk weer doet, zie ik aan de cameraman. Zijn gezicht kleurt inmiddels al aardig rood. En ik heb hem nog zo gewaarschuwd.

Doordat ik me thuis al heb ingesmeerd en het om de paar uur herhaal, komen de stralen een stuk minder hard binnen. Maar evengoed hebben ze effect. In plaats van een rood verbrand gezicht, heb ik een gezonde blos gekregen aan het einde van de dag. Heerlijk!

Ieder jaar een nieuwe zonnebrandcrème?

Wist u dat wanneer zonnebrandcrème over datum is, het product niet meer voldoende bescherming biedt? Schaf daarom ieder jaar een nieuw zonne- product aan en blijf zo goed beschermd. De mijne heb ik in de ochtend gecheckt en die was gelukkig nog goed. Overigens gebruik ik altijd een zonnebrandcrème die bescherming biedt tegen zowel UVA als UVB straling.

 

Factor 30 of 50?

Hoe lichter de huid hoe hoger de factor is het algemene advies. Mijn advies is om gewoon altijd een hoge factor te gebruiken. Ook wanneer u al een kleurtje heeft. De huid beschermen kan nooit te weinig. Wist u trouwens dat de factor aangeeft aan hoe lang u in de zon kunt liggen? De praktijk laat echter vaak zien dat dit anders werkt,  want zand, zweet en zeewater zorgen ervoor dat deze tijd aanzienlijk verkort wordt. Blijf dus altijd scherp in de zon. Bedenk dat de huid na 10 minuten zonder het gebruik van een zonnebrandcrème al verbrand…

UV werende kleding

In het water spelen een paar kinderen en ik ga er vanuit dat ze goed zijn ingesmeerd. Voor kinderen zijn er speciale kids SPF 25, 30 en 50 waarbij de ingrediënten titaniumdioxide en zinkoxide als een soort spiegel direct het zonlicht weerkaatsen. Kinderhuidjes, daar ligt de basis van de preventie van huidkanker. De babyhuid heeft namelijk nog geen beschermend pigment. Smeer elke 2 uur en vergeet de oren niet. Maar tegenwoordig bestaat er ook UV werende kleding, een betere bescherming is er niet.

Voorkomen van pigmentvlekken

Naast het beschermen van mijn huid tegen verbranding, wil ik ook pigmentvlekken  voorkomen. Daarom draag ik altijd een hoed en een zonnebril. Zeer effectief en het staat nog leuk ook ‘-)

Toch kunnen de melanocyten (onze cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van pigment) in de war raken. Je ziet dan na de zomerperiode een ophoping van het pigment (het zogeheten zwangerschapsmasker of melasma) De boosdoener is waarschijnlijk veranderingen in hormoonhuishouding. Of kijk naar je familie, het is soms ook een genenkwestie; de donkere spots zie je op de handen, ter hoogte van de slapen of op de wangen.

Pigmentlaser en peelingen

Gelukkig hebben we laser- en licht systemen en peelingen die op een gecontroleerde manier de huid kunnen vernieuwen. Hiervoor zijn verschillende peelingen mogelijk variërend van een lichte fruitzuurpeeling tot een TCA. Nieuwsgierig naar de behandelmogelijkheden om acne en pigmentvlekken door de zon te bestrijden? Of op zoek naar een flinke oppepper voor je huid? Raadpleeg dan onze verdiepende peelingen pagina of maak direct een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten.

Ik ga nog even verder genieten van het mooie weer en vooral veel vitamines op doen. Want die zon is echt niet alleen maar slecht voor ons. Zeker niet wanneer we onszelf er goed tegen beschermen. Dan is het eigenlijk alleen maar genieten geblazen. Tot snel mooie Noord-Hollandse kust!”

Anouk te Molder, huidtherapeut Laserkliniek Zwolle

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.