MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Marijke Elzinga van de lijfstijl maakt een reportage over Laserkliniek Zwolle

Ongewenste haartjes of overbeharing? Hoe een laserbehandeling overbeharing aanpakt.

Haartjes op je lip, oksel, benen of bikinilijn? Wij vrouwen houden er niet meer zo van! Liever een gladde oksel dan een natuurlijk bosje haar. Maar ook mannen ergeren zich steeds vaker aan ongewenste haargroei. Bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie behandelen huidtherapeuten Anouk te Molder en Michelle Janssen zowel mannen als vrouwen die van deze ongewenste haargroei af willen.

‍Voor De Lijfstijl mag ik zelf ervaren hoe een ontharende laserbehandeling in zijn werk gaat. Huidtherapeut Anouk gaat mij vandaag behandelen en neemt mij daarom eerst mee voor een intakegesprek. Anouk kan niet alleen meer duidelijkheid geven over welke effecten ik van een laserbehandeling kan verwachten ook legt ze me uit hoe een ontharing met laseren nou eigenlijk werkt. Ik vertel Anouk dat ik graag mijn oksels wil laten laseren en benieuwd ben of mijn haartjes daar geschikt voor zijn. Anouk: ” Om te kijken of een behandeling effectief kan zijn kijk ik eerst naar de kleur van het haar en je huidtype. Anouk legt uit dat het resultaat van de laserbehandeling en het aantal behandelingen dat ik nodig zal hebben, afhankelijk is van mijn haar- en huidskleur, de dikte van mijn haartjes en het aantal haren per huidoppervlak. Maar misschien wel het belangrijkste is het pigment van mijn haar. Donkere haartjes die voldoende pigment bevatten kunnen worden gelaserd. Rode, blonde of witte haren reageren niet op laserontharing en kunnen niet worden behandeld.

Daarnaast kennen haren drie fasen: 1) de groeifase, 2) de overgangsfase en 3) de eindfase. Na deze 3 fases begint de groeicyclus van het haar weer opnieuw. Bij laserontharing kun je alleen de haren vernietigen die in de eerste fase zitten, ook wel de “actieve” groeifase van het haar genoemd. Tijdens die eerste laserbehandeling zijn nog niet alle haartjes direct in de actieve groeifase. Daarom zijn er meer behandelingen nodig om zo veel mogelijk haren in deze actieve fase te vinden.

Om erachter te komen of een laserbehandeling voor jou persoonlijk een goed effect heeft kun je het beste eerst een gratis intakegesprek aanvragen. Zo weet je zeker dat een laserbehandeling effectief kan zijn. Kijk op: laser ontharing als je nog wat meer over laserontharing bij Laserkliniek Zwolle wilt weten.

Mijn ervaring

Na de uitleg is het tijd voor mijn eerste laserontharing. Ik ga alvast op de behandeltafel liggen. Anouk legt uit dat ik net als zij een beschermende bril op krijg om mijn ogen te beschermen voor de laserpulsen. Ik vraag Anouk of de behandeling ook pijn doet. Ze legt uit dat ik tijdens de laserbehandeling wel een beetje een brandend gevoel kan ervaren. Daarom wordt tijdens de laseronthaarbehandeling het gebied continu gekoeld door middel van een stroom gekoelde lucht. Dit luchtkoelsysteem zorgt ervoor dat ik minder pijn voel en kan zo ook meteen mijn huid beschermen.Dan is het tijd voor de eerste laserpulsen. Ik voel iets prikken en ervaar een wat brandend gevoel, maar vind de pijn nog meevallen. Bovendien is de behandeling zo klaar. Per laserpuls kunnen namelijk een aantal haren tegelijk worden gelaserd. Vandaar dat er in korte tijd grote oppervlakten van je huid kunnen worden behandeld. Na 5 minuten is het tijd voor mijn andere oksel. Anouk zegt dat ik misschien wat gevoeliger kan zijn op de linkerkant van mijn lichaam. Dat klopt wel. Ik voel het af en toe wel even wat venijnig prikken maar dan zorgt de verkoeling gelukkig al snel voor opluchting. Het helpt ook dat Anouk en ik ondertussen gezellig aan het praten zijn. Na 10 minuten ben ik klaar. Anouk zegt dat ik na één behandeling al resultaat zal gaan merken en dat ik binnen 1 tot 4 weken zal gaan merken dat er haartjes gaan uitvallen.. De komende tijd mag ik niet epileren of waxen maar wel gewoon blijven scheren. Over enkele weken heb ik mijn tweede behandeling gepland. De komende tijd ben ik vooral heel benieuwd wat de effecten van de behandeling bij mij zijn geweest. I will keep you posted!

Wist je dat?

Bij sommige mannen en vrouwen zijn haartjes ook overmatig aanwezig. Dat noemen we ook wel overbeharing. Er zijn twee vormen van overbeharing, namelijk hypertrichose en hirsutisme. Beide vormen komen meestal afzonderlijk voor, maar soms kunnen mensen een combinatie van beide hebben.

Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Het ontstaat vaak aan het einde van de pubertijd bij zowel mannen als vrouwen. Ook kunnen haren langer worden of in aantal toenemen.

Hirsutisme is als er bij vrouwen haargroei optreedt op plaatsen waar dit voor vrouwen ongebruikelijk is. Zo kan er haargroei op plekken ontstaan waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben zoals de bovenlip, de wangen, kin en hals maar ook op de rug of buik.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.