MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Marijke Elzinga van de lijfstijl maakt een reportage over Laserkliniek Zwolle

Op weg naar een jongere en zuivere huid! – ”STAP 1”

Een vale droge huid? Pigmentverkleuringen? Onzuiverheden of last van littekentjes? Iedere vrouw maakt wel periodes mee waarbij haar huid het zwaarder te verduren heeft. Je huid kan dus af en toe wel een flinke oppepper gebruiken. Tegenwoordig kun je meer doen dan alleen goede crèmes gebruiken. Ook lasertherapie of peelings kunnen een enorm verschil maken.

Zo kan er een totale huidverbetering of huidverjonging plaatsvinden. Hier willen wij graag meer over weten. Daarom heb ik voor De Lijfstijl een afspraak met huidtherapeut Michelle Janssen en Anouk te Molder van Laserkliniek Zwolle- Huidtherapie. Anouk en Michelle zijn ervaren huidtherapeuten en behandelen al 7 jaar mensen met huidproblemen uit Zwolle en omgeving. Sinds een jaar zitten zij op een nieuwe locatie aan de Wilhelminasingel in Zwolle. Het is een prachtig gebouw met van binnen een lichte en frisse uitstraling.

Het Intakegesprek

Michelle en Anouk krijgen mensen doorverwezen via de huisarts, maar je kunt ook bij ze terecht zonder een verwijzing. Anouk ‘’ Het is prettig dat mensen zo even binnen kunnen lopen voor een gratis advies. In een eerste consult bekijken wij eerst iemands hulpvraag. We zijn er heel eerlijk in of er echt verbetering kan plaatsvinden. Voor dit consult nemen we dan ook de tijd”. Ik mag meteen zelf gaan ervaren hoe een consult in zijn werk gaat want Michelle stelt voor om een intakegesprek te doen. In dit gesprek vraagt ze mij wat ik graag zou willen bereiken met de behandeling en of ik nog medicatie gebruik of andere bijzonderheden heb. Nadat Michelle mijn huid van dichtbij bekeken heeft vertelt ze dat ik door middel van verschillende behandelingen een verbeterde huidstructuur zal kunnen krijgen. Omdat mijn huid behoorlijk dof kan zijn ( slechte doorbloeding) en ik baal van de onzuiverheden die eens per maand de kop opsteken is de huidverbeterende behandeling voor mij een verstandige optie. Door middel van een integrale therapie bestaande uit; peelings, microdermabrasie en laserbehandelingen kunnen ook oude littekentjes en grove poriën aangepakt worden. In mijn behandelplan staat dat ik 3 tot 6 behandelingen nodig heb voor een zichtbare huidverbetering. Na het intakegesprek maak ik direct een nieuwe afspraak met Michelle voor mijn behandeling. Deze zal starten met een microdermabrasie behandeling.

De eerste behandeling

Een week later kom ik terug. Michelle heeft mij de vorige keer al uitgelegd dat er bij microdermabrasie een gecontroleerde stroom microkristallen op de huid wordt geblazen. De huid wordt als het ware opgetild en hierdoor kunnen de kristallen worden opgezogen. De bovenste huidlaag, bestaande uit dode en beschadigde huidcellen, wordt zodoende verwijderd. Hierdoor wordt er een nieuwe en gezonde huidlaag zichtbaar. Ik ben dus benieuwd! Als ik op de behandelstoel heb plaatsgenomen reinigt Michelle eerst mijn huid en verwijdert ze nog wat onzuiverheden. Nu mijn huid schoon is kan de microdermabrasie beginnen.

Michelle gaat met een soort zandstraal- apparaatje over mijn huid heen. De behandeling voelt wat ruw aan, alsof iemand met schuurpapier over je huid gaat. Ik verwacht terwijl ik daar lig dat mijn huid straks wel rood zal zijn. Voor ik er erg in heb is Michelle al klaar. Dat ging snel! Michelle pakt een spiegel om mij het eerste resultaat te laten zien. Ik heb zowaar een glans die ik anders niet had. Die doorbloeding doet direct veel goeds. En gelukkig valt de roodheid mee. Michelle geeft me een paar crèmes mee van Louis Widmer, een Zwitsers huidverzorgingsmerk die ze in de praktijk veel gebruiken. De komende dagen smeer ik op aanraden eerst oogcrème van Louis Widmer over mijn hele gezicht. Deze is extra verzorgend en dat kan mijn huid nu goed gebruiken. Dan raadt Michelle me aan hier overheen een dagcrème met SPF 30 te gebruiken.Mijn huid is nu extra kwetsbaar dus ik doe er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden. Ook de sauna en warme baden zijn niet aan te raden. Michelle: “De acne of onzuiverheden op je huid kunnen na een behandeling soms eerst verergeren. Wij maken altijd foto’s van de huid zodat we kunnen zien hoe de huid er voor en na de behandeling uitziet. Mochten er veranderingen optreden dan kunnen we direct advies geven”. Dat klinkt wel wat spannend, maar Michelle stelt me gerust. Als ik me maar goed insmeer dan zit ik veilig. Na de behandeling maak ik met Michelle en Anouk een nieuwe afspraak. Over 3 weken keer ik terug en krijg ik een andere behandeling uit het huidverbeteringspakket.

Dit artikel hebben wij overgenomen van De Lijfstijl. Wij willen Marijke Elzinga hartelijk bedanken voor haar gemaakte reportage in onze kliniek in Zwolle.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.