MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

De patiënt in beeld: “Mijn klachten hadden ineens een naam”

Overbeharing in relatie tot PCOS

De patiënt in beeld: “Mijn klachten hadden ineens een naam”; overbeharing in relatie tot PCOS, de huidtherapeut heeft naar me geluisterd en laserontharing heeft me geholpen!

Hormonale problemen; je zou er maar last van hebben als vrouw. Laat staan de mentale klachten die je ervaart als de boel niet in balans is, maar qua uiterlijk des te vervelender als je ook nog te maken krijgt met overbeharing en soms ook acne in het aangezicht. Voordat je erachter bent wat de oorzaak is van de overmatige beharing ben je vaak een paar jaar verder of is de oorzaak niet te achterhalen. Dan nog blijft het feit dat je de ongewenste haargroei weg wil hebben. Laserontharing blijkt erg geschikt. Voor lichte en donkere huidtypes.

Lees hier hoe de huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle Nyla hebben geholpen.

Patiënt in beeld:

Nyla wordt al een tijdje behandeld voor overbeharingsklachten in het gelaat. Zij wil graag haar persoonlijke verhaal delen.

“Ik heb sinds mijn jeugd al last van overbeharing. Vervolgens ging ik vanaf mijn twaalfde zeer onregelmatig, langdurig en pijnlijk menstrueren. Hier kreeg ik de anticonceptiepil voor van mijn huisarts. Dit hielp niet. Dus hier ben ik na een paar maanden mee gestopt.
Ik werd gepest vanwege de overbeharing door mijn omgeving. Dus het verwijderen ervan werd een obsessie en een twee dagelijkse taak. Ik bedekte mij volledig in de zomer, zwemmen deed ik nooit. Alle activiteiten werden ruim van tevoren ingecalculeerd. Rond mijn 18e ging ik naar de huisarts met deze hulpvraag. Echter gaf zij aan dat het aan mijn afkomst lag (ik kom uit het Midden-Oosten) en schreef een verwijsbriefje zodat ik laserbehandelingen vergoed zou krijgen.
Zo ben ik jarenlang bij verschillende instituten geweest en heb toen enkele negatieve ervaringen opgedaan. Ik vond dat de kennis over overbeharingsproblematiek en mijn huidtype alarmerend oppervlakkig of onjuist was. Ook konden ze niet omgaan met mijn getinte huidtype waardoor ik enkele huidverbrandingen had opgelopen. Mijn zorgen erover werden telkens weggewuifd.
Uit wanhoop heb ik mijn hulpvraag op internet gezet en werd ik gebeld door een huidtherapeute genaamd Michelle Janssen van Laserkliniek Zwolle en begon onze zoektocht naar een juiste behandeling samen. Eindelijk voelde ik mij serieus genomen. Hun hele team is oprecht geïnteresseerd in jouw achtergrond en neemt dat mee om een reëel behandelplan samen te stellen.
We zijn gestart met de ND-Yag 1064nm laser. In de tussentijd heb ik bij mijn huisarts gevraagd om een (bloed)onderzoek. Hieruit kwam niets bijzonders naar voren en het lag volgens haar nogmaals aan mijn afkomst. De anticonceptiepil zou mijn klachten niet verminderen, aangezien er geen hormonale afwijking was. Ik ging ondertussen verder met de laserbehandelingen aangezien rondlopen met fikse overbeharing voor mij geen optie was. De laserbehandelingen kwamen in een zogenaamd ‘onderhoudstraject’, aangezien ik nog steeds niet voor een langere periode zonder te ontharen de deur uit kon.
Huidtherapeut Michelle Janssen dacht met me mee en moedigde me aan om het niet op te geven. Zo ben ik bij een dermatoloog terechtgekomen, die heeft eindelijk de diagnose "ernstige hirsutisme" vastgesteld en bloedonderzoek laten uitvoeren waaruit weer niets naar voren kwam. Dit zat mij niet lekker. Ik heb achteraf contact opgenomen met de kliniek en zij gaven aan dat het bloedonderzoek een momentopname is en dat ik voor verder onderzoek terug moest naar mijn huisarts.
In deze periode ben ik verhuisd en dus ook van huisarts veranderd. Ik heb hier mijn klachten aangegeven en dat ik er mijn hele leven lang mee rondloop en dat ik echt naar de gynaecoloog doorverwezen wilde worden. Hij gaf me aan dat ik goed moest nadenken over de consequenties. Of ik echt die hele medische molen in zou willen met alle gevolgen van dien (hij was er namelijk heilig van overtuigd dat de klachten aan mijn afkomst te wijten waren).
De gynaecologe  heeft een bloedonderzoek voorgeschreven. Na een aantal weken mocht ik weer terug op gesprek en hieruit bleek dat de bloedwaardes duidelijk lieten zien dat er iets niet goed was. Vervolgens werd er een scan gemaakt van mijn baarmoeder om eventuele afwijkingen uit te sluiten. Hier was heel duidelijk te zien dat er meerdere cystes waren.
Mijn klachten hadden ineens een naam; de diagnose PCOS werd gesteld. Ik kreeg de Diane 35 voorgeschreven, dit is een anticonceptiepil die naast de lasertherapie mijn klachten zullen verlichten. Inmiddels ben ik bijna 25.”

Hirsutisme en overbeharing voor en na foto - PCOS - Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie
‍Hirsutisme en overbeharing voor en na foto - PCOS - Laserkliniek Zwolle-Huidtherapie

Meer informatie:

Raadpleeg voor meer informatie onze website bij huidaandoeningen: hirsutismeacne & PCOS, bekijk daarbij ook de verschillende behandelmogelijkheden via laserontharing en acnetherapie

Gratis Consult?

Mocht je na het lezen van Nyla haar verhaal herkennen in bovenstaande klachten kom dan gerust langs voor een vrijblijvend consult bij één van onze huidtherapeuten in de laserkliniek van Zwolle. Stuur hiervoor een e-mail, maar je kunt ons ook bellen op telefoonnummer: 038 - 421 3532

Last van overbeharing? bekijk de video!

 

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.