MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Het is weer tijd voor een nieuwe blog; ‘de patiënt in beeld’

Schimmelnagels? Laser is de oplossing!

Laserkliniek Zwolle probeert maandelijks diverse behandelmogelijkheden met daarbij behaalde resultaten te verzamelen en met jou te delen.

Deze ‘patiënt in beeld’ is blij met de laserbehandeling die heeft gezorgd voor gezondere nagels en een blijvend resultaat.

“De vriendelijke en professionele therapeuten van Laserkliniek Zwolle hebben mij goed en deskundig behandeld voor mijn schimmelnagels. In ruim een half jaar zag ik goed resultaat. In het verleden heb ik verschillende anti-kalknagel producten van de drogist geprobeerd maar dat hielp niet genoeg. De combinatie van laser, medisch pedicure en de thuisproducten hebben mij dit geweldige resultaat gegeven.”.
‍Onychomycosen of kalknagels voor en na foto tijdens een behandeling bij Laserkliniek Zwolle Huidtherapie.

Tessa Vegterlo, huidtherapeut bij Laserkliniek Zwolle legt uit hoe de behandeling van schimmelnagels bij de patiënt in beeld in zijn werk gaat.

“Tijdens het eerste (kosteloos en vrijblijvende) consult is er gekeken naar de ernst van de schimmelnagels. Er is een nagelkweek afgenomen waardoor een typische dermatofiet schimmel in de nagels werd aangetoond. In samenspraak met mevrouw zijn er drie behandelingen met de Pinpointe schimmelnagel laser uitgevoerd in een periode van tien maanden. Voor de laserbehandeling heeft onze medisch pedicure, Jolanda Timmerman, de nagel dun gevijld met een speciale machine.”

“Naast de laserbehandelingen heeft zij elke 6 á 8 weken onze medisch pedicure bezocht voor het intensief schoonmaken en behandelen van de nagels en de huid van de voeten. Aanvullend gebruikt ze consequent de speciale thuisverzorgingsproducten die de huidtherapeut en de pedicure haar hebben geadviseerd”.

 

Heb jij ook last van dezelfde vervelende schimmelnagels? Vraag onze huidtherapeut om advies!

Hoe ontstaan schimmelnagels? 

​Onychomycosen, ook wel kalknagels genoemd, is een schimmelinfectie van de nagels die soms pijnlijk kan zijn, maar vaak geeft het ontsierende beeld de meeste klachten. Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen en zij lopen daarin een gelijk risico. Bij kinderen komt het minder vaak voor.

De oorzaak ligt bij schimmels die de huid en/of nagel binnendringen en een infectie veroorzaken. Deze specifieke groep van dermatofieten zijn vooral te vinden op plekken waar het vochtig is. Schimmelnagels zijn zeer besmettelijk. Meestal zijn het de teennagels die zijn aangetast, maar ook kan het aan de vingernagels voorkomen. In Nederland komen schimmelnagels bij ongeveer 12% van de bevolking voor. De schimmelinfectie nestelt zich in de nagels en onder het nagelbed. Hierdoor is een behandeling met uitwendige middeltjes vaak moeilijk.

Hoe zien schimmelnagels er uit?

Schimmelnagels, of kalknagels kunnen wit of geel van kleur zijn. Wanneer de infectie dieper in de nagel dringt kan de nagel geelbruin verkleuren. De nagel is verdikt, brokkelig en bros en laat soms gedeeltelijk of geheel los. De schimmelinfectie begint vaak als eerste op de huid (het zgn. zwemmerseczeem) waarna het binnendringt onder de nagels. Vaak is er dan ook een trauma aan de nagel(s) waardoor de nagel al iets ‘open staat’ voor infecties. De grote of kleine teen zijn meestal het begin. Daarna kan het al snel gaan uitbreiden naar andere nagels. Zo ontstaan er meerdere kalknagels.

Wat is het beloop van een schimmelnagelinfectie?

Schimmelnagels breiden zich snel uit. De schimmelinfectie is vaak hardnekkig en zeer besmettelijk. Omdat de schimmelinfectie meestal diep in de nagel dringt, vraagt het om een intensieve aanpak. Het gebruik van enkel uitwendige middelen werkt in de meeste gevallen niet voldoende. Verschillende therapieën dragen bij aan de vermindering van kalknagels.

Hoe kan een schimmelnagelinfectie worden behandeld?

Tegenwoordig kunnen schimmelnagels effectief worden behandeld door middel van de lasertechniek.  Het laserlicht dringt in de nagel waardoor deze wordt verhit en de schimmels worden vernietigd. De nagel, het nagelbed en de omliggende huid zullen intact blijven. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig. Daarnaast worden er voorzorgsmaatregelen meegegeven om herinfectie te voorkomen. Tot slot is een bezoek aan de medisch pedicure belangrijk om de schimmelinfectie te definitief bestrijden en een nieuwe infectie te voorkomen.

Herken je deze klachten?

Laat je voorlichten in een gratis en vrijblijvend consult door één van de deskundige huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle. Ze zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en werken samen met diverse medisch specialisten. Voor meer informatie kun je ook bellen 038 421 3532 of een e-mail sturen naar info@laserkliniekzwolle.nl.

 

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.