MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Mensen die bij ons een afspraak maken zijn de nagels meer dan zat en hebben vaak al van alles geprobeerd.

Schimmelnagels laseren? Bij Laserkliniek Zwolle kan het!

Met de juiste aanpak bestaande uit een bezoek aan onze pedicure, een Pinpointe laserbehandeling en een dosis geduld bestrijd je schimmelnagels effectief.

Mensen die bij ons een afspraak maken zijn de nagels meer dan zat en hebben vaak al van alles geprobeerd. Van alle middelen in de drogisterij en apotheek tot de tips van ‘oma weet raad’. Uiteindelijk zit het probleem dieper. De infectie manifesteert zich niet alleen in de nagelplaat, maar bereikt helaas in de meeste gevallen ook het nagelbed. Om het nagelbed te kunnen behandelen, zul je toch wat rigoureuzer te werk moeten gaan. Het behandelplan kun je eigenlijk wel zien als een soort drieluik bestaande uit de voorbehandeling van de medisch pedicure (het dun vijlen van de nagelplaat tot 1-2 mm dikte), een laserbehandeling uitgevoerd door een huidtherapeut met een Pinpointe laser en tot slot een nazorgplan voor thuis. Sla je een stap over uit het drieluik heb je matig kans van slagen om de schimmels te lijf te gaan. Maar ben je gemotiveerd om de schimmels te bestrijden dan boeken we fraaie resultaten met dit protocol.


Hoe gaat een gratis consult in zijn werk?

Tijdens het eerste consult bekijkt de huidtherapeut de nagels en kan zij adviseren een nagelkweek te nemen om te bekijken met welk type schimmelinfectie we te maken hebben. Dit is een belangrijk vertrekpunt om succesvol de schimmelinfectie te lijf te gaan! De laser bestrijdt de zogeheten ‘dermatofieten’ infectie, dus het is wel handig om te weten of het gaat om dit type schimmel zodat een behandeling het juiste effect kan bieden. De uitslag van de kweek wordt telefonisch en per mail afgestemd en daarna kan worden gekozen voor een lasertherapietraject met de Pinpointe laser.


Wat doet een Pinpointe laser met een schimmelnagel?

Een laserbehandeling berust op selectieve verhitting van de nagelplaat en het nagelbed, waardoor worden schimmels gedood. Er wordt gewerkt met een vast protocol; de nagels worden dun gevijld door de medisch pedicure, daarna lasert de huidtherapeut alle tien de nagels (dit is een vast protocol omdat je nergens een schimmelspoor wil missen). Daarna gaat men thuis aan de slag met het nazorgprotocol wat bestaat uit het smeren van een anti-mycotische zalf op alle nagels (en waar zwemmerseczeem aanwezig is ook tussen de tenen of op de voet) en er wordt een speciale hoge beschermingsklasse anti-mycotische spray gebruikt. Nog meer tips om schimmels te bestrijden ten tijde van het behandeltraject lees je terug in onze blog met de tien tips van Jolanda Timmerman, medisch pedicure.


Hoe snel groeit een nagel uit?

En dan heb je een dosis geduld nodig om de uitgroei te zien! Meestal is er sprake van een lang bestaand probleem (soms langer dan tien jaar) wat men snel opgelost wil hebben. Maar ja, nagels groeien nou eenmaal maar enkele millimeters per maand. Het positieve is dat je door de combinatie van het dun vijlen van de nagels tot 2 mm en het laseren de doorbloeding stimuleert waardoor we in de praktijk toch regelmatig snelle uitgroei zien. Daarnaast is het meest dankbare dat je direct gezondere nagels ziet verschijnen door de onmisbare voorbehandeling van de medisch pedicure. De eerste reactie is vaak; ‘wat een verschil!’. De nagels zien er weer dun en fris uit en ook voelt het fijner aan in de schoen. Na 3 tot 6 maanden is de eerste uitgroei zichtbaar. De huidtherapeut meet de resultaten aan de hand van foto’s. Tussendoor gaat men elke 6 weken naar de pedicure om gezonde nagelgroei te bevorderen.


Hoe vaak moet je laseren om schimmelnagels te bestrijden?

Meestal zijn er gemiddeld 3 behandelingen om de 3 maanden nodig om schimmels te bestrijden. Het definitieve resultaat is afhankelijk van de motivatie om het drieluik waar het behandeltraject uit bestaat strict te blijven opvolgen. De eenvoudige voorschriften volgen zorgt voor het minimaliseren van de kans op herbesmetting. Meestal blijven mensen zo’n 2 jaar in behandeling m.b.v. controles.


Is de laserbehandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

De mate van effect is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Hoe lang bestaat het probleem al? Gebruikt men wel of geen medicatie? Gezond of inwendige ziekten? Diabetes? Er zijn tal van factoren belangrijk die meewegen in het kunnen boeken van resultaten. Over het algemeen zien we in de praktijk en dat blijkt ook uit klinische studies dat 71% van de behandelde patiënten een aanhoudende verbetering ervaren in nieuwe schone nagelgroei. De behandeling is niet pijnloos, maar zeker goed te verdragen. Je voelt warmtesensatie die zich opstapelt naarmate je lang op één plek behandeld. Na de behandeling voel je nog een lichte sensatie, maar verder is er in de regel geen sprake van bijwerkingen.

Cadeau voor een tenenkrommend probleem

In de maand december geven de huidtherapeuten een voetverzorgingssetje van Louis Widmer cadeau na ieder consult en laserbehandeling voor schimmelnagels.

Afspraak maken?

Maak een afspraak voor het bestrijden van schimmelnagels. Ook kunt u langskomen voor informatie en advies over kalknagels tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.