MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Niet alleen de sportschool en gezond eten staat in de zomerperiode centraal, ook uw huid verdient de aandacht!

Summer proof skin?

De zomer komt eraan. Sterker nog, we hebben al een weekje mogen genieten van de heerlijke zomerse temperaturen. Men duikt de sportschool in en wil wat kilo’tjes kwijt. Tja een summer proof body willen we allemaal.

Maar vergeet de huid niet! Deze verdient ook de aandacht. Hoe bereik ik een summer proof skin?

De huid ons grootste orgaan

Onze huid weegt meer dan elk van onze interne organen. Wist je dat? Het is ons grootste zintuigelijke orgaan en heeft als belangrijkste taak om ons lichaam te beschermen tegen externe invloeden. Met de zomer in aantocht moeten we onze huid dan ook wat extra aandacht geven!

Huidtherapeut Alina Petrova geeft een paar behandeltips voor een summer proof skin

# Tip 1 Reken af met storende huidoneffenheden!

Vaak zitten storende ‘aanhangsels’, zo noem ik het maar even, rondom decolleté/hals en ja, ook op  de romp. Bij het insmeren van uw huid voelt dit niet zo prettig aan. Deze kleine imperfecties zijn gemakkelijk te verwijderen. Waarom laten zitten als het anders kan?

Goedaardige huidoneffenheden kun je simpel verwijderen door middel van een huidcurretage. Er zijn verschillende technieken om toe te passen. Zo kunnen bepaalde plekjes worden weg gelaserd met een specifieke pigmentlaser. We kunnen wegschrapen, bevriezen of verbranden. Dit gaat zo oppervlakkig dat de kans op littekenvorming uiterst minimaal is. Na de behandeling worden de plekjes beschermd en nabehandeld met een vaselinecrème en een zonnebrandcrème. Met de meeste huidoneffenheden reken je af in één behandeling!  

# Tip 2 Laat storende overbeharing verwijderen met de laser

Storende overbeharing in de oksels, bikinistreek of op de benen is gemakkelijk te verwijderen door middel van laserontharing. Bekijk in onze video de ervaring van Sabine of vraag één van de huidtherapeuten naar de aanbieding voor het laseren van de oksels en de bikinilijn met of zonder de onderbenen. Hopelijk ervaar je dan voor de zomer nog de voordelen van laser: een gladdere huid zonder de ongemakken van scheerirritaties!

# Tip 3 Met een peeling verwijder je de dode huidcellen van de oppervlakkige hoornlaag

Peelen is de eerste stap naar een mooie en gezonde huid. De huid ververst zich herhaaldelijk. In je diepere huidlagen verversen de huidcellen zich en duwen de oude huidcellen naar het huidoppervlak. De oppervlakkige huidlaag bestaat dus voornamelijk uit dode huidcellen. Door de peeling krijgen nieuwe, jonge huidcellen de kans om aan de oppervlakte te komen. Het doel is een jongere, frissere en egalere huid. Er zijn verschillende manieren van peelen. We noemen het ook wel ‘exfoliëren’. Zo hebben we een mechanische, chemische of thermische peeling. Lees onze behandelpagina over peelingen en zorg dat je stralend de zomer in gaat. Ohja en laat je huid ook behandelen na de vakantie. Wist je dat je huid verdikt onder invloed van de UV stralen?

# Tip 4 Gebruik een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor

Dat verbranden niet goed is voor je huid wordt nog steeds onderschat. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het belangrijk is je huid te beschermen tegen UV straling. De boosdoeners van huidschade zijn de UVA en UVB straling. De UVB is de B van ‘Burning’, zo leg ik uit in mijn gratis consulten, en zorgt ervoor dat je verbrand of bruin wordt. UV-B zorgt ook voor de huidverdikking. De UVA gaat venijniger te werk. Deze komt dieper in de huid en kan de huid beschadigen. UVA zorgt dus voor zonneschade, huidveroudering en rimpels.

Ook krijg ik vaak de vraag of ‘voorbruinen’ onder de zonnebank zorgt dat je daarna minder snel verbrand. Wij adviseren dit niet als zinvol. Onder invloed van UV-B zal dus een natuurlijke verdikking plaatsvinden waardoor er een natuurlijk beschermlaagje ontstaat maar dit is niet voldoende om niet te verbranden. Zonnebanken stralen met name alleen UV-A licht uit. Deze UV-A stralen bieden geen natuurlijke bescherming, maar leiden wel tot huidveroudering en kunnen ook leiden tot huidkanker. (Bron: www.kwf.nl)

Mijn simpele boodschap is dan ook: gebruik een goede zonnebrandcrème die je tegen zowel UVA als UVB beschermd en vermijd zo veel mogelijk felle zonnestraling (tussen 13-15u) en zo ook de zonnebank. Ik nodig je graag uit om eens bij Laserkliniek Zwolle binnen te lopen zodat we je kunnen adviseren omtrent een passend product. Ook voor mensen met zonneallergie is er een geschikte zonnebrandcrème.

Denk je last te hebben van zonneschade plekjes zoals een veranderend pigment, meer rimpels of een droge huid raadpleeg dan ons team van huidtherapeuten voor de behandelmogelijkheden met peelingen, lasertherapie en huidverzorging.

Ook uw huid verdient aandacht!

Kom langs voor een gratis consult bij Laserkliniek Zwolle en laat u informeren over de mogelijkheden.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.