MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Vacation? Of dit jaar een staycation?

Summerproof bikini? Huidtherapeuten geven tips over de behandeling van huid, haar en nagels tijdens de Corona staycation

Vacation? Of dit jaar een staycation? Als het dan toch die ene vakantie wordt in eigen land hebben onze huidtherapeuten nog wel wat tips om aandacht te besteden aan je huid, haar en nagels. Hulpvragen over huid, haar of nagels? Deze nieuwsbrief staat in het teken van de behandelingen die je kunt doen tijdens de staycation en check de laserontharing aanbieding voor het laseren van de bikinilijn, oksels en onderbenen deze zomer!

Dit jaar een staycation maar toch in bikini?

Ga je naar een camping of wordt het een vakantie in eigen tuin of lekker aan de Hollandse kust? Wat het ook mag zijn, een bikini dragen tijdens de zomer kan altijd! 

Heerlijk luchtige kleding aan, ontblote benen en weer in bikini.... direct tijd om huid en haar summerproof te maken.

Huid en haar summerproof is wel een dingetje. Scheerirritatie dat is het probleem. Deze huidirritatie treedt op in de vorm van rode pukkeltjes en vlekjes en zijn vaak een ongewenst gevolg van veelvuldig scheren. Meestal worden de haren dagelijks tot wekelijks geschoren waardoor de huid steeds verder geïrriteerd raakt en met een beetje pech vormt zich een klein soort eeltlaagje op de huid waardoor haren ook weleens gaan ingroeien. Bij het waxen of epileren van de haren zien we dit ook veelvuldig.

Wat te doen om huidirritatie door scheren te voorkomen?

Laser de haren ongeveer 2 tot 3 weken voordat je in bikini wil. Waarom? Omdat de haren binnen 1 à 3 weken na de laserontharing zullen gaan loslaten en letterlijk uit de huid vallen. Daarna ben je gedurende 6 weken vrij van haren. De huid wordt vaak al binnen 5 behandelingen rustiger omdat je de haarzakjes en de huid niet meer manipuleert. Wil je meer weten over wat een laserbehandeling kan doen om scheer- of harsirritatie deze zomer te voorkomen? Vraag het in een gratis consult met de huidtherapeut.

De voorbereiding op een laserbehandeling

Elke vorm van ontharen geeft altijd een beetje beschadiging aan de huid. Je irriteert namelijk de haarzakjes en daarmee de huid. Het voordeel van laseren is dat de laser niet alleen de haren verwijderd maar ook de huid zelf verbeterd. Het zorgt ervoor in tegenstelling tot harsen, epileren of scheren, dat huidoneffenheden, geïrriteerde haarzakjes en pigmentvlekjes verminderen. Om deze reden is laserontharing een uitkomst voor een summerproof body. Op zich hoef je niet veel voorbereiding te treffen aan het laseren van je lichaam. Het is fijn voor de huid als je de haren thuis alvast kort scheert zodat de huidtherapeut dit niet droog hoeft te scheren tijdens de behandeling. Dit kan soms wat huidirritatie geven en soms zelfs een kort branderig gevoel na het laseren. Mocht je snel last hebben van huidirritatie door scheren kun je de huidtherapeut in het eerste consult vragen om een remederm body olie spray die de huid kalmeert tijdens het scheren.

Hoe werkt laserontharing nu eigenlijk?

Tijdens een laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van lichtpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het licht in de pigmenten van de haar en de haarwortel en zonder andere huidstructuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief wanneer de haren in de actieve groeifases verkeren. Om deze reden wordt er gemiddeld 5 à 10 keer behandeld elke 6 à 8 weken om een beter langere termijn effect te creëren.

Een breed behandelaanbod zorgt ervoor dat je de laserbehandelingen niet hoeft te onderbreken in de zomer

Doordat er een breed scala is aan type lasers geschikt voor alle huidtypen hoef je het laserproces in principe niet te onderbreken. Mooi is ook de nieuwste MIX techniek (Combinatie behandeling van Alexandrite laser en Nd:YAG laser) waarbij ook de donkere huid en zongebruinde huid kunnen worden behandeld. De lasers werken als volgt:

  • Alexandrite laser, 755 nm: werkt op basis van selectieve fotothermolyse waarbij pigment van het haarzakje wordt geabsorbeerd. Deze laser zetten we in bij lichtgetinte en het donkergetinte huidtype.
  • De Nd:YAG laser, 1064 nm: dit is een top laser! Deze zorgt namelijk ervoor dat het zelfs mogelijk is om het negroïde huidtype veilig te behandelen. Vaak een enorme zoektocht voor mensen. Je moet het maar net weten! Deze laser stopt de bloedtoevoer van de haarvaatjes die de haarwortel voeden zodat de haar uitvalt en niet meer terug groeit. Dat werkt dus anders als bij de hiervoor beschreven Alexandrite laser. Hierdoor is het ook mogelijk om de zongebruinde huid te behandelen. En mooi bijkomend voordeel: de huid verjongt er zelfs door!
  • De MIX techniek: uniek! Deze laser mixt beide technieken waardoor in dezelfde puls de haren op de twee hierboven beschreven manieren worden vernietigd. Deze laser is bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor het behandelen van dunne haren met licht getinte huid (Midden-Oosten huidtype)
Het onderscheid zit ‘m dus in het behandelaanbod. Biedt de kliniek alles aan waardoor ik optimale resultaten kan krijgen? Of word ik behandeld ergens waar maar keuze is uit één bepaalde laser? Dit zijn goede vragen om mee te nemen in je overweging om te gaan laseren.

Laseren tijdens de zomer

Bij Laserkliniek Zwolle laseren we het gehele jaar. Aan de huidtherapeut de taak om de behandeling af te stemmen op ieders specifieke situatie. Natuurlijk is het belangrijk dat als je behandelingen ondergaat je nauwkeurig omgaat met de effecten van UV-licht. Denk daarbij aan het tijdig insmeren van de huid of het bedekken van te laseren lichaamsdelen. Maar bedenk je dat als we al tientallen jaren wereldwijd laseren dat de klinieken in warme landen het hele jaar te maken hebben met zonnestralen. Het is dus niet de vraag of het kan, maar meer de vraag hoe.

Wat is het effect van laserontharing?

Het leuke aan laserontharen is dat je direct na de eerste behandeling al resultaat ziet. Dit komt doordat de haren direct na de behandeling uitvallen. Vaak na één a twee weken merk je het effect. Elke behandeling zorgt voor minder haar en dunner haar. Hoe eerder je start, hoe meer profijt in de zomer! Binnen 3-5 behandelingen zie je daarnaast ook minder huidirritatie en vlekjes. De huid wordt zachter en gladder. Eén of twee behandelingen vóór de zomer geeft dan ook plezier doordat je in die periode minder hoeft te scheren. Wist je namelijk dat in warmere perioden je haargroei sneller toeneemt?

Nog een laatste tip: wil je dat je haren precies zijn uitgevallen op vakantie, zorg dan dat je 2 tot 3 weken voor je gaat je laserbehandeling boekt! Ohja en lees ook nog onze blogs over de huid en nagels; die kunnen wellicht ook een opfrisbeurt gebruiken.

Maak gebruik van onze zomeraanbieding

Zomer-aanbieding laserontharing bij Laserkliniek Zwolle
Zomer-aanbieding laserontharing bij Laserkliniek Zwolle

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.