MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Aan het woord is olympisch en Europees kampioene wielrennen én gastblogster Anna van der Breggen

Wielrennen is pijnlijker!

Aan het woord is olympisch en Europees kampioene wielrennen én gastblogster Anna van der Breggen. Zij is een jaar geleden gestart met laserbehandelingen bij Laserkliniek Zwolle.

“In mijn sport is het nu eenmaal een traditie. Het hoort zo. Het is de cultuur in wielerland. Als renner val je nu eenmaal uit de toon wanneer je het niet doet. Het ontharen van onze benen is een must. Ook voor mijn mannelijke collega’s. Gladde benen worden gezien als toewijding aan de sport. Een renner ‘met tabak op de poten’ wordt simpelweg niet serieus genomen…”

Tijdverlies

“Maar zonder gekheid. Er zijn uiteraard praktische redenen voor iedereen in het peloton om de benen te ontharen. Zo zijn de dagelijkse massages tijdens een etappekoers pijnlijk wanneer er stoppels op mijn benen zitten. Zowel voor mij als voor mijn masseur. In periodes met veel wedstrijden, moest ik dagelijks mijn onderbenen scheren. Een tijdrovend klusje, waarbij ik ook nog eens vaak last had van ontstoken haarzakjes.“

 “Daarnaast komen valpartijen helaas regelmatig voor in de wielersport. Met schaafwonden tot gevolg.  Deze zijn nu eenmaal beter behandelbaar op gladde benen. En die pleister eraf trekken is ook iets prettiger zonder haartjes…”     

 De oplossing

“Inmiddels heb ik mijn behandelingen ondergaan en kom ik nog gemiddeld twee keer per jaar terug voor onderhoudsbehandelingen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in het begin wat sceptisch was over laserbehandelingen. In mijn gedachten waren deze er vooral voor cosmetische redenen. Een fijn kennismakingsgesprek bij de Laserkliniek Zwolle trok me echter over de drempel. Michelle snapte direct mijn probleem en stelde een behandelplan op. We ontdekten dat ik ‘lastig haar’ op mijn benen heb (of ‘had’ moet ik nu zeggen), waardoor er meer behandelingen dan gemiddeld nodig waren. En dat klopte in de praktijk. Er waren dus geen verrassingen tijdens de behandelperiode. En dat is met een druk schema als de mijne wel zo handig.”

 Tijdwinst 

“Achteraf, maar dat zal je altijd zien, had ik dit natuurlijk veel eerder moeten doen. De laserbehandelingen hebben het gewenste effect. Het scheelt me super veel tijd en bespaart me letterlijk en figuurlijk irritaties en pijn. Ik raad het dan ook elke sporter aan. Zowel mannen als vrouwen, in welke sport dan ook.”

 

“Vaak wordt me overigens gevraagd of laserbehandelingen pijnlijk zijn. Ik kan naar waarheid zeggen: wielrennen doet meer pijn!” Was getekend Anna van der Breggen. Mei 2017

Anna van der Breggen: "Ik raad het elke sporter aan. Zowel mannen als vrouwen, in welke sport dan ook."

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.