MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Wij staan graag ‘ laserveilig’ voor u klaar!

De certificaten voor Laser Safety Officer weer ‘in the pocket’

Laserveiligheid hebben wij bij Laserkliniek Zwolle hoog in het vaandel!

Niet alleen hebben we in het verleden meegeschreven aan de interne richtlijnen op dit gebied, maar hebben we binnen onze kliniek strenge eisen gesteld aan het werken in een veilige omgeving.

Wij kunnen u met trots mededelen dat al onze huidtherapeuten wederom de opleiding tot Laser Safety Officer succesvol hebben afgerond en het  certificaat ‘in the pocket’ hebben!

Wat houdt Laser Safety Officer in?

De LSO is het eerste aanspreekpunt voor lasergebruikers, inspecteert de veiligheidsmaatregelen, draagt zorg voor de administratie van lasers en veiligheidsparameters. Tevens heeft hij/zij ook de taak om de veiligheid van de omgeving te garanderen.

Wat betekent veilig werken met de laser voor u?

Veilig werken betekent niet alleen het beheersen van kennis over het apparaat. Klinisch redeneren is een veel belangrijker gegeven. Een huidtherapeut is opgeleid middels een vierjarige HBO opleiding waarbij het klinisch redeneren voorop staat. Je kunt niet met 1 druk op de knop volgens een handleiding een bikinilijn of een oksel ontharen. Er bestaan diverse huidtypen, haartypen en haargroeicycli waarbij uw huidtherapeut de parameters moet instellen zodat de effectiviteit en veiligheid waarin uw behandeling plaatsvindt is gegarandeerd.  Veilig werken heeft ook een grote impact op de omgeving wanneer je, je buiten een laserruimte bevindt. Omgevenden (personen die zich niet in de laserruimte bevinden) moeten geattendeerd worden op het feit dat er in de ruimte gelaserd wordt. In de laserruimte moet zowel de behandelaar als u en/of anderen  een op de laser afgestemde veiligheidsbril dragen.  Verder hangen er diverse eisen/ regels aan de muur in een soort  check out procedure en komt er ook een stukje wetgeving bij kijken. Bijvoorbeeld: uw kleding moet in het behandelgebied afgedekt zijn (vanwege brandgevaar bij donkere kleding. Een laser absorbeert niet alleen pigment van het haarzakje maar ook de kleurstof in uw kleding). Er mogen geen weerspiegelende objecten in de behandelruimtes aanwezig zijn zoals spiegels omdat dit een uitwaaieringseffect kan hebben op de laserbundel. We willen per slot van rekening enkel de laserbundel in het haarzakje of haarvaatje hebben en niet op uw schoen of tas die ook in de ruimte aanwezig zal zijn. Dit zijn enkele voorbeelden van situaties waarin veilig handelen voorop staat.  

Wat heeft onze kliniek voor u en uw omgeving op orde?

De laserruimten binnen Laserkliniek Zwolle voldoen aan de richtlijnen volgens TR 60825-8 en zijn laserveilig uitgevoerd, gebaseerd op basis van een risico inventarisatie die Laserkliniek Zwolle iedere twee jaar laat uitvoeren door aan Laser Safety Advisor. Hiervoor is tevens een Laser OK certificaat uitgegeven voor onze kliniek, waar de huidtherapeuten natuurlijk trots op zijn! Wanneer u behandelt wordt bij Laserkliniek Zwolle ziet u dat er gewerkt wordt volgens gestandaardiseerde veiligheidsrichtlijnen. Lees het zelf in onze behandelruimten op onze check-out procedure aan de wand!

Jaarlijkse nascholingen in binnen- en buitenland

De huidtherapeuten bij Laserkliniek Zwolle volgen jaarlijks in binnen- en buitenland

nascholingen op het gebied van licht- en laser. Tevens is per kwartaal sprake van een interne visitatie procedure waarbij de kliniek in zijn geheel en collega’s kritisch worden beoordeeld op de laserveiligheid en kwaliteit waarin de behandelingen plaatsvinden. Om het klinisch redeneren en de kennis up-to-date te houden zult u ook merken dat collega huidtherapeuten af en toe bij elkaar mee kijken tijdens uw behandeling.

Kortom

U kunt zorgeloos bij al onze huidtherapeuten terecht voor al uw hulpvragen, want wij staan graag ‘veilig’ :) voor u klaar!

Literatuur:

Interne richtlijn Laserveiligheid voor de huidtherapie, NVH, 2008.

EN- 60825-1: algemeen lasers &veiligheid, TR60825-8; richtlijn voor het veilig gebruik van lasers op mensen.

Het Arbo kader Europese Richtlijn 2006/25/EC optische straling in arbeidssituaties, op de NPR-CLC/TR 50448; leidraad voor niveaus van vakbekwaamheid vereist in laserveiligheid. EN 207; testspecificatie laser veiligheidsbrillen.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.