MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Verbetering van de huid in de zomer

Zomeracne ~ Tips van Martine

Heb je wel eens het gevoel dat je acne in de zomer verbetert? Dat kan! Naast een lichte teint die onze imperfecties camoufleert is een beetje zon wel degelijk goed voor je (acne)huid.

Helaas zijn deze effecten van tijdelijke aard en kun je na de zomer een uitbraak krijgen van acne. Laat ik beginnen met het feit dat teveel zonlicht nooit goed is voor je huid en veel schade kan aanrichten. Een overschot aan ultraviolette straling (UV-straling) kan naast vroegtijdig tekenen van huidveroudering door DNA-schade van de huidcellen ook huidkanker ontwikkelen. UV-straling kan echter ook een ontstekingswerend effect hebben op je huid. Hierdoor zal je acne daadwerkelijk verbeteren, maar je huid wordt hierdoor ook verdikt. En zoals je nu weet kan een verdikte huid onze talgklieren verstoppen waardoor je acne juist verergert. Is het waar dat de zon je puistjes uitdroogt? Ja, dit klopt, maar dit geldt voor je hele huid. De zonnebank heeft dezelfde effecten als de zon en zowel de zon als de zonnebank kun je dus beter niet als een behandelwijze gebruiken om je acne tegen te gaan.

Tips en weetjes

Om te voorkomen dat je huid gedurende de zomer uitdroogt is het raadzaam om je huid extra te hydrateren door veel water te drinken en een hydraterende verzorging te gebruiken.

Je kunt na een dagje zonnen ook in plaats van minder puistjes méér puistjes krijgen in je gezicht, hals, op je armen of rug. Als dit gebeurt kan het zijn dat je een zonneallergie hebt. Het beste recept tegen een zonneallergie is de zon mijden en je huid goed beschermen met een zonnebrandcrème voor een overgevoelige huid met neiging tot zonneallergie, zoals de sungel factor 30 van Louis Widmer.

Ook kan het zijn dat je te maken hebt met Mallorca acne. Dit is een term die gebruikt wordt voor een acne-achtige huiduitslag die voorkomt na een dagje zonnen. Mallorca acne kan ontstaan door veelvuldig gebruik van vette zonnebrandmiddelen of oliën. De poriën worden hier namelijk door afgesloten. Mallorca acne kan ook ontstaan na een verdikking van de hoornlaag door overmatige blootstelling aan UV-straling waardoor de talgklieren verstopt raken. Om Mallorca acne te voorkomen adviseer ik je niet al te vette zonnebrandmiddelen te gebruiken en probeer langdurige blootstelling aan zonlicht (en zonnebank) te mijden.

Nog meer zomertips

Reinig je huid ’s ochtends en ’s avonds met een milde reiniging (bijvoorbeeld de Lipo Sol Mousse van Louis Widmer), let erop dat je je huid hierbij niet uitdroogt. Kies anders bijvoorbeeld voor de Washgel, dit product bevat geen salicylzuur en is hierdoor iets milder.

Scrub je huid 1 à 2 keer per week (bijvoorbeeld met de Skin Appeal peeling van Louis Widmer)

Gebruik overdag een zonneproduct wat zo min mogelijk kans geeft op huidirritatie en verstoppingen (bijvoorbeeld de sungel factor 30 van Louis Widmer).

Voed je huid ’s nachts met een hydraterende crème (bijvoorbeeld de pro-active cream light van Louis Widmer).

Probeer er maar eens op te letten hoe je huid reageert in de zon. Dan weet je nu wat te doen! De huidtherapeuten van Laserkliniek Zwolle staan ook altijd klaar om je persoonlijk te adviseren.Wilt u meer informatie over het behandelen van acne? Maak dan een afspraak of informeer naar de mogelijkheden in een gratis en vrijblijvend consult.

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.