MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Er zijn drie soorten UV straling. UVA, UVB en UVC.

Zonverbranding: hoe werkt dat nou eigenlijk?

Er zijn drie soorten UV straling. UVA, UVB en UVC. Daarnaast hebben we tegenwoordig ook meer inzicht over de invloed van HEV (High Energy Visible); licht wat wordt verspreid door de zon, lampen, LED licht, infrarood licht, smartphones, computers en tablets.

Soorten UV stralen

Er zijn drie soorten UV straling. UVA, UVB en UVC. Daarnaast hebben we tegenwoordig ook meer inzicht over de invloed van HEV (High Energy Visible); licht wat wordt verspreid door de zon, lampen, LED licht, infrarood licht, smartphones, computers en tablets. UVA is niet de boosdoener van de daadwerkelijke zonverbranding. Dat doet de UVB. Neem maar als ezelsbruggetje de ‘B’ van ‘Burning’. De UVA richt wel de diepere schade aan, zo ook de huidveroudering. De UVB is ook een positieve straling. Het stimuleert namelijk de vitami-ne D en zorgt daarmee voor gezonde botten. De UVC kun je vergeten, deze bereikt de aarde gelukkig niet. Deze is trouwens wel de meest schadelijke!

Een normale werkdag waarop je naar je werk fietst is een goede dag om vitamine D op te doen. Als je langer dan eventjes (10 a 15 minuutjes) wordt blootgesteld aan de zon, zorg dan dat je smeert met een zonnebrandcrème. Gelukkig zijn de UVA en UVB beschermers zelfs al met HEV bescherming geïntegreerd in gezichtscrèmes waardoor je gemakkelijk zonneschade voorkomt. Daarnaast smeren we onze kinderen al vanaf jonge leeftijd met regelmaat in. Dit is in verhouding anders dan vroeger waardoor we nu vele 50 plussers zien met pigmentvlekken en huidverouderingstekenen zoals couperose of rimpels.

Hoe werkt een zonnebrandcrème?

Smeer een half uur voordat je gaat zonnen je huid in met een zonnebrandcrème. Let er op dat het beschermt tegen UVA en UVB. Dit moet op de verpakking aangegeven staan. Zonnebrandcrème’s bevatten chemische en/of fysische filters. Crèmes op basis van enkel chemische filters kunnen soms zorgen voor huidirritatie. Heb je bijvoorbeeld rosacea, dan adviseren wij de Kids zonnecrème SPF 25 van Louis Widmer, deze bevat geen chemisch filter, maar een fysische filter. Zonnebrandcrème met fysische filters werken op basis van titaniumdioxide en zinkoxide. Deze ingrediënten als een soort spiegel (het witte laagje wat de crème achterlaat) die het zonlicht weer-kaatsen.

​Zo ziet de huid er beschermd en onbeschermd uit. Het levende bewijs hoe een zonnebrandcrème je beschermd tegen de schadelijke invloeden van UV straling. #splitface #zonbescherming
​Zo ziet de huid er beschermd en onbeschermd uit. Het levende bewijs hoe een zonnebrandcrème je beschermd tegen de schadelijke invloeden van UV straling. #splitface #zonbescherming

Zeer uniek zijn ook de zonnebrandcrèmes van Mesoestetic® met de Mesoprotech® formule. Dit is een exclusieve combinatie van fysische en/of chemische filters en biologische filters voor complete bescherming tegen UVB en UVA-straling, maar ook tegen oxidatie veroorzaakt door infraroodstra-ling (IR) en zichtbaar licht (HEV). Daarnaast bevatten de zonnecrèmes ook een uniek collageen pro-47 anti-aging bescherming. Dit is een actief plantaardig ingrediënt dat een boost geeft aan het type I collageen, voorkomt vroegtijdige veroudering en geeft de huid een verbeterde elasticiteit en egalere teint.

Hoe werkt een zonnebrandcrème?
Hoe werkt een zonnebrandcrème?

De factor van zonnebrand

Dan de eeuwige vraag; hoe werkt dat nu ook alweer met het aantal minuten dat ik in de zon mag? Neem je een te lage factor, dan heb je alsnog kans om te verbranden. De vraag is nu welke factor je dan moet nemen. Als je zonder bescherming in de zon gaat liggen en je verbrandt na tien minuten, zal je bij een zonnebrandcrème met een SPF (SunProtectionFactor) 4 na 40 minuten verbranden. Bij factor tien is dat dan na 100 minuten. De factor geeft dus aan hoeveel langer je in principe veilig in de zon kunt liggen. In de praktijk werkt het echter niet helemaal zo. Zand, (zee)water en zweet zorgen ervoor dat deze tijd aanzienlijk verkort wordt. (Bron: huidfonds)

Heb je vragen of wil je een gratis consult inplannen?

Neem dan contact op met één van onze huidtherapeuten door te bellen naar: 038-421 3532 of vraag je gratis consult aan door het invullen van het contactformulier. Even snel vanaf je vakantieadres een e-mail sturen kan natuurlijk ook ;-)

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.