MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Acne excoriée

Excoriée des jeunes filles

Iedereen weet dat krabben niet goed is voor de huid. Toch doen we dit allemaal weleens. In sommigen gevallen zelfs in dusdanige mate dat er wondjes en zelfs nieuwe huidafwijkingen kunnen ontstaan, zoals kleine schaafwondjes.

Gratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
-
Acne excoriée

Excoriée des jeunes filles

Iedereen weet dat krabben niet goed is voor de huid. Toch doen we dit allemaal weleens. In sommigen gevallen zelfs in dusdanige mate dat er wondjes en zelfs nieuwe huidafwijkingen kunnen ontstaan, zoals kleine schaafwondjes.

Gratis ConsultGratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
Of maak direct een afspraak
-

Hoe herken je Acne excoriée?

Wanneer een van deze twee gevallen aan de orde zijn spreken we van acne excoriée. Acne excoriée komt meestal voor bij jonge meisjes en vrouwen, de volledige benaming is dan ook acne excoriee des jeunes filles; opengekrabde acne bij jonge meisjes.
Meer lezen

Acne excoriée is te herkennen aan krablaesies en (bloedende)schaafwonden in het gezicht. In een later stadium kan dit gepaard gaan met littekens en pigmentvlekken.Hoe ontstaat het?Acne excoriée heeft twee verschillende ontstaanswijzen. Het kan zich vormen ten gevolge van krabben aan de huid zonder dat daarbij daadwerkelijk sprake is van acne. Er wordt dan obsessief gekrabd aan ingebeelde huidafwijkingen, dit heet ook wel dermatitis artefacte of skin picking. Deze vormen vallen allen onder automutilatie. Dit komt wel eens voor in de huidtherapeutische praktijk, maar is niet behandelbaar door een huidtherapeut.De andere vorm van acne excoriée ontstaat door het krabben aan een vaak milde vorm van acne. Het krabben kan zowel bewust als onbewust plaatsvinden. Door het uitknijpen en openkrabben van de pukkels verergert de acne en ontstaat littekenvorming en bloedende schaafwondjes. 

De behandeling van Acne excoriée bij de huidtherapeut

Wanneer sprake is van acne excoriée ten gevolge van bestaande acne is er mogelijkheid tot behandelen bij de huidtherapeut. Dit bestaat vaak uit een informatief gesprek en een afgebakend behandeltraject bestaande uit 1 tot 3 behandelingen. Ook wordt het psychische deel belicht en zal er in sommige gevallen een kwaliteit van leven vragenlijst worden afgenomen.Acne excoriée wordt beschouwd als een psychische aandoening. De behandeling zal tegelijkertijd ook starten met de aanpak om te stoppen met krabben aan de huid. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is mogelijk dat men krabt aan de huid naar aanleiding van een psychosociaal probleem. In de meeste gevallen raden we ook aan om contact op te nemen met een psycholoog. Dit zal altijd in samenspraak zijn met patient, huidtherapeut en huisarts. Na het staken van het krabben aan de huid kan er nogmaals gekeken worden naar behandeltechnieken om de littekentjes en restacne te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van microdermabrasie en/of chemische peelings en lasertherapie.Heb je last van acne excoriée? Vraag dan een gratis en vrijblijvend consult aan bij Laserkliniek Zwolle en kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

Wat houdt een acnebehandeling in?

Blijf niet rondlopen met acne! Een intensieve acnebehandeling zorgt ervoor dat de stofwisseling van de huid wordt geactiveerd. Bijna alle soorten acne kunnen we behandelen. Denk daarbij aan:

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om deze huidaandoening te laten behandelen? Vraag naar de mogelijkheden in een gratis consult klik hier
Klik hier voor alle huidaandoeningen

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Een consult voor

Acne excoriée

Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In onze Blog

20

07

2021

Lijkt het je leuk om bij Laserkliniek Zwolle te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature: Frontoffice medewerker