MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Acne tarda

Acne tarda

Hoewel bij acne vaak aan acne vulgaris (puberteitsacne) wordt gedacht, kan acne ook op latere leeftijd voorkomen.

Gratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
-
Acne tarda

Acne tarda

Hoewel bij acne vaak aan acne vulgaris (puberteitsacne) wordt gedacht, kan acne ook op latere leeftijd voorkomen.

Gratis ConsultGratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
Of maak direct een afspraak
-

Hoe herken je acne tarda?

Wanneer acne na de puberteit doorzet of op latere leeftijd ontstaat spreekt men van acne tarda ook wel late-onset acne genaamd. Acne tarda is een vorm van acne die voorkomt bij volwassenen en veelal wordt gezien bij vrouwen van 25 jaar en ouder.
Meer lezen

Acne tarda lijkt in eerste instantie op gewone acne. Het wordt gekenmerkt door ontstekingen rondom de mond en in het halsgebied die tijdens de menstruatie toenemen. Soms ziet men ook storende hyperpigmentaties of melasma (zwangerschapsmasker). Wanneer er sprake is van een ontregelde hormoonhuishouding, zoals bij polycysteus ovarium syndroom (PCOS) kunnen ook andere klachten ontstaan, zoals een toename van gezichts- of lichaamsbeharing en verandering in de menstruatiecyclus. Bij storingen in de menstruatie wordt geadviseerd om contact op te nemen met je huisarts voor nader onderzoek.

Hoe ontstaat acne tarda?

Acne tarda is vaak familiair. 50% van de mensen met acne tarda hebben een eerste graad familielid met dezelfde klachten. Ook stress, roken en zelfmanipulatie lijken een rol te spelen.

De behandeling van acne tarda bij de huidtherapeut

Acne tarda is te behandelen. Het is vaak een hardnekkig probleem met meerdere niet altijd goed aan te wijzen oorzaken. In veel gevallen is het een psychosociaal probleem geworden omdat het bij vrouwen in het aangezicht voorkomt op een wat latere leeftijd wanneer je echt geen zin meer hebt in ‘jeugdpuistjes’.

Je kunt acne tarda met behulp van een gecombineerde aanpak wel zeker behandelen!

Ten eerste wordt altijd ruim de tijd genomen voor een uitgebreid intakegesprek. Goede voorlichting is essentieel voor een effectief behandeltraject. Er wordt vaak geadviseerd te staken met eigen huidverzorging en foundations. Ook is het van belang dat men stopt met het zelf verwijderen van de onzuiverheden.

De behandelingen bij de huidtherapeut bestaan vaak uit de combinatie van peelingen, licht- en lasertherapie en eventuele pigmentonderdrukkende cremes. Van belang is dat deze behandeling met regelmaat wordt uitgevoerd en dat de therapeut het traject kan begeleiden. Gemiddeld zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig elke 2 tot 3 weken. Het is dus belangrijk dat we samen een adequate behandeling vinden die gedurende langere tijd kan worden toegepast. Om het meest optimale resultaat te realiseren wordt in veel gevallen samengewerkt met de huisarts of dermatoloog voor aanvullende acne medicatie. Heb je last van acne tarda? Vraag dan een gratis en vrijblijvend consult aan bij Laserkliniek Zwolle en kom langs om de mogelijkheden te bespreken.Acne tarda gaat vaak gepaard met krablaesies. Wanneer er veel krablaesies aanwezig zijn, is het van belang dat de juiste diagnose is gesteld. Het kan namelijk ook gaan om een andere vorm van acne, namelijk acne excoriée des jeunes filles, ook wel krabacne genoemd. Dit vereist namelijk een andere aanpak.

Wat houdt een acnebehandeling in?

Blijf niet rondlopen met acne! Een intensieve acnebehandeling zorgt ervoor dat de stofwisseling van de huid wordt geactiveerd. Bijna alle soorten acne kunnen we behandelen. Denk daarbij aan:

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om deze huidaandoening te laten behandelen? Vraag naar de mogelijkheden in een gratis consult klik hier
Klik hier voor alle huidaandoeningen

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Een consult voor

Acne tarda

Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In onze Blog

28

07

2021

‘Hidradenitis Suppurativa. Ja, ik kan het uitspreken zonder te struikelen.

‘De arts verwees mij door naar Laserkliniek Zwolle; er ging een wereld voor me open!’