MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Huidveroudering

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces.

Huidveroudering is een huidaandoening waar we niet aan ontkomen. Iedereen wordt ouder. Toch kunnen we bij Laserkliniek Zwolle het proces behandelen.

Gratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
-
Huidveroudering

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces.

Huidveroudering is een huidaandoening waar we niet aan ontkomen. Iedereen wordt ouder. Toch kunnen we bij Laserkliniek Zwolle het proces behandelen.

Gratis ConsultGratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
Of maak direct een afspraak
-

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces. We ontkomen er niet aan. Iedere huid wordt ouder! De opperhuid wordt dunner en kwetsbaarder, de huid wordt slapper en verliest zijn elasticiteit. Het aantal talgklieren neemt af en hierdoor wordt de huid droger. Er kunnen rimpels ontstaan doordat de collageenproductie afneemt.
Meer lezen

Deze oorzaken van een ouder wordende gezichtshuid zijn onvermijdelijk en kunnen niet of nauwelijks worden veranderd. Wel hebben we invloed op de externe factoren die de huidveroudering doen versnellen. Zo kunnen bijvoorbeeld ouderdomsvlekken of pigmentvlekken ontstaan door overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebank. De verschillende leefstijlfactoren versnellen de huidveroudering. Roken en vervuiling zijn twee voorbeelden die van invloed kunnen zijn op de veroudering van de huid.

Hoe ziet huidveroudering er uit?

In de loop van de jaren nemen de kenmerken van huidveroudering zichtbaar toe. Vanaf een leeftijd van circa 25 jaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering. Ze worden zichtbaar aan het huidoppervlak. Er verschijnen fijne lijntjes en in de loop van de tijd ontstaan er rimpels. De huid verliest wat volume en dichtheid.

Welke vormen van huidveroudering bestaan er?

Er zijn 2 soorten huidveroudering. Het ‘natuurlijke verouderingsproces’ van de huid;  er is dan sprake van een tragere celdeling van de opperhuid door veranderingen in de hormoonhuishouding. Er wordt daarbij van nature minder collageen aangemaakt waardoor de huid verslapt en rimpels eerder zichtbaar worden. Daarnaast spreken we van een ‘versnelde huidveroudering’ door bijvoorbeeld overmatige blootstelling aan zonlicht. Dit proces is onomkeerbaar en noemen we ook wel ‘photo-aging’.  

Wat is het beloop van huidveroudering?

Huidveroudering hou je niet tegen. Wel kun je het proces vertragen door goede besluiten te nemen over de behandeling ervan. Een verzorgde huid met een preventieve aanpak zorgt ervoor dat de tekenen van huidveroudering kunnen worden vertraagd. 

Fractional laserbehandeling bij huidveroudering

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om deze huidaandoening te laten behandelen? Vraag naar de mogelijkheden in een gratis consult klik hier
Klik hier voor alle huidaandoeningen

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Een consult voor

Huidveroudering

Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In onze Blog

20

07

2021

Lijkt het je leuk om bij Laserkliniek Zwolle te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature: Frontoffice medewerker