MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Overbeharing

Wat kun je doen tegen overbeharing?

Overbeharing kan ook als storend worden ervaren. Vaak is het proces van haargroei verstoord, waardoor mensen overgaan tot het weghalen van deze beharing.

Gratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
-
Overbeharing

Wat kun je doen tegen overbeharing?

Overbeharing kan ook als storend worden ervaren. Vaak is het proces van haargroei verstoord, waardoor mensen overgaan tot het weghalen van deze beharing.

Gratis ConsultGratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
Of maak direct een afspraak
-

Hoe ontstaat ongewenst haar?

Iedereen kan last hebben van ongewenst haar. Een natuurlijke beharing (op benen, oksels en schaamstreek) kan echter als storend worden bevonden. Vaak is dan het proces van haargroei verstoord, waardoor mensen overgaan tot het weghalen van deze beharing. Dan spreekt men van een overbeharing. Voor een groot percentage van overbeharingsklachten is geen echte aanwijsbare oorzaak te vinden.
Meer lezen

Overbeharing kan te maken hebben met een hormonale schommeling en kan ontstaan onder invloed van androgenen (mannelijke hormonen). Soms is een overbeharing erfelijk bepaald of rasgebonden. Het komt veel voor bij zowel mannen als vrouwen.

​​Hoe ziet ongewenst haar eruit?

Bij ongewenst haar is er sprake van een toename van haar op een willekeurige locatie op het lichaam of in het gezicht. Je herkent het aan bijvoorbeeld korte en lichte haartjes die ineens langer en dikker worden. Dit  heeft te maken met de haargroeicycli. Ongewenste haargroei kan een belemmering geven in het zelfvertrouwen.

Welke vormen van overbeharing bestaan er?

Hypertrichose: een overmatige haargroei op plaatsen waar al van nature enige haargroei is. Er kunnen meer haartjes verschijnen in het gezicht of op het lichaam. Haargroei kan op allerlei plekken ontstaan. Ook kunnen haren langer worden en in aantallen toenemen. Hypertrichose komt bij zowel mannen als vrouwen voor en kan al in de puberteit optreden. 

Hirsutisme: een vorm van overbeharing bij vrouwen met een typisch mannelijk patroon. Het komt vaker voor dan wordt gedacht. Er groeien donkere en/of lichte, stugge haren in het gezicht op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen haargroei ontwikkelen. Een toename van haargroei verschijnt dan op plekken waar vrouwen veelal donshaar hebben, zoals de bovenlip, kin, hals, wangen, rond de tepelhof, borst, rug, buik, billen en/of liezen. Ook op de armen en benen kan de haargroei meer zijn dan bij hypertrichose. 

Wat is beloop van overbeharing?

Hypertrichose en hirsutisme gaan niet vanzelf over. Er zijn meerdere behandeltechnieken die ongewenst haar kunnen verminderen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om deze huidaandoening te laten behandelen? Vraag naar de mogelijkheden in een gratis consult klik hier
Klik hier voor alle huidaandoeningen

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Een consult voor

Overbeharing

Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In onze Blog

20

07

2021

Lijkt het je leuk om bij Laserkliniek Zwolle te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature: Frontoffice medewerker