MAIL
BEHANDELINGENHUIDAANDOENINGEN
CONTACTTARIEVEN

Rimpels

Rimpels een tijdelijke of permanente vouw in het huidoppervlak.

Rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in de huidoppervlak. Deze huidaandoening wordt ook wel lijntjes, kraaienpootjes, groeven of plooien genoemd.

Gratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
-
Rimpels

Rimpels een tijdelijke of permanente vouw in het huidoppervlak.

Rimpels zijn tijdelijke of permanente vouwen in de huidoppervlak. Deze huidaandoening wordt ook wel lijntjes, kraaienpootjes, groeven of plooien genoemd.

Gratis ConsultGratis Consult
Vrijblijvend huidadvies?
Of maak direct een afspraak
-

Hoe ontstaan rimpels?

Een rimpel is een tijdelijke of permanente vouw in het huidoppervlak. Ze worden ook wel lijntjes, kraaienpootjes, groeven en plooien genoemd. Tijdens het proces van de ‘natuurlijke huidveroudering’ ontstaan er in de loop van jaren meer rimpels. De ‘versnelde huidveroudering’ kan door uitwendige factoren zoals de invloed van zon, roken en vrije radicalen het proces van rimpelvorming verergeren in een kort tijdsbestek.  Vrouwen storen zich over het algemeen eerder aan rimpels dan mannen.
Meer lezen

Huidveroudering is een geleidelijk natuurlijk proces. We ontkomen er niet aan. Iedere huid wordt ouder! De opperhuid wordt dunner en kwetsbaarder, de huid wordt slapper en verliest zijn elasticiteit. Het aantal talgklieren neemt af en hierdoor wordt de huid droger. Er kunnen rimpels ontstaan doordat de collageenproductie afneemt. Naast inwendige factoren kunnen ook uitwendige factoren een rol spelen bij het ontstaan van rimpels. De huid is een groot orgaan en wordt voortdurend blootgesteld aan factoren uit de omgeving. Zonlicht, roken, overgewicht voeding, hormonen en klimaat kunnen huidveroudering versnellen waarbij er rimpels ontstaan.

Hoe zien rimpels er uit?

Rimpels zien er verschillend uit. Ze kunnen er uit zien als fijne lijntjes, als een kraaienpootje of als een dieper groef of plooi. De rimpels worden vaak opgemerkt rondom de ogen, mond en nek. Een voorhoofd- of fronsrimpel is herkenbaar wanneer iemand veel fronst.

Welke soorten rimpels bestaan er?

Er bestaan dynamische rimpels en statische rimpels. Dynamische rimpels zijn alleen zichtbaar tijdens mimische bewegingen en kunnen al in de puberteit ontstaan. Ze zijn niet altijd direct storend. Statische rimpels zijn altijd zichtbaar in de huid ook zonder mimische beweging. Deze ontstaan door afname van de bouwstenen elastine en collageen. Hoe ouder de persoon hoe meer statische rimpels.

Welke klachten geven rimpels?

Een veelvoorkomende klacht bij rimpels is dat mensen er anders uitzien dan hoe ze zich voelen. Een permanente fronsrimpel kan iemand een boos uiterlijk geven terwijl iemand niet boos is of een plooi in de mondhoek die iemand een verdrietige blik kan geven terwijl iemand niet verdrietig is.   

Wat is het beloop van huidveroudering?

Huidveroudering hou je niet tegen! Wel kun je het proces vertragen door goede besluiten te nemen over de behandeling ervan. Een verzorgde huid met een preventieve aanpak zorgt ervoor dat de tekenen van huidveroudering kunnen worden vertraagd. 

Fractional laser voor de behandeling van rimpels

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om deze huidaandoening te laten behandelen? Vraag naar de mogelijkheden in een gratis consult klik hier
Klik hier voor alle huidaandoeningen

We houden het graag laagdrempelig.

Daarom is bij Laserkliniek Zwolle - Huidtherapie het eerste consult altijd gratis en vrijblijvend.

Uw gratis Consult

Vraagt u hier aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Een consult voor

Rimpels

Wij respecteren uw privacy
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In onze Blog

28

07

2021

‘Hidradenitis Suppurativa. Ja, ik kan het uitspreken zonder te struikelen.

‘De arts verwees mij door naar Laserkliniek Zwolle; er ging een wereld voor me open!’